Stranické tanečky kolem benzinu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Stranické tanečky kolem benzinu

Vážení čtenáři,


tak nám řidičům na chvíli blikla naděje, že by předražené pohonné hmoty mohly zlevnit. Jak známo, největší část ceny paliv tvoří daně. A ejhle, najednou v našem levicovém parlamentu prošel návrh sociálně-demokratického poslance Urbana a nafta měla mít spotřební daň o 2,50 a benzin o 1,50 Kč menší. Bezprostředně po šokujícím hlasování, které šlo proti zájmům vládnoucí koalice, se začaly dít věci. Brzy se ukázalo, že spíš než o blaho občanů šlo o důsledek lítého vnitrostranického boje Sobotkovců a Haškovců. Nakonec se za dva dny hlasovalo znovu a u pumpy neušetříme. Tedy pokud opozice u Ústavního soudu neuspěje s protestem proti velice podivnému způsobu, jímž se již jednou odhlasovaná věc objevila znovu na programu sněmovny. Ať už to dopadne jakkoli, my občané si z trapného případu můžeme odnést jedno jasné poselství: do parlamentu se nám podařilo zvolit pěknou svoloč. A je úplně jedno, ke které straně se zrovna hlásí. 

Abych nebyl jen negativní, pokusím se vás příjemně naladit na blízkou budoucnost. Nedávno v našem časopise vyšel exkluzivně test kvality běžných benzinů. Při té příležitosti jsme slíbili, že připravíme test vysokooktanových prémiových benzinů. A to jsme si dali. Od té doby nestačíme zvedat telefony a odpovídat na vaše dotazy, kdy už konečně test otiskneme. Pro všechny nedočkavé mám dobrou zprávu. Výsledky z laboratoře nám už došly a velký test prémiových benzinů najdete v čísle 33, které vyjde v pondělí 11. srpna.

Pestré čtení vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851