Modrá je dobrá | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Modrá je dobrá

Vážení čtenáři,
v ženské módě se dominantní barvy mění snad dvakrát do roka. U aut to tak rychlé není. Přece jen nám mají vydržet déle než roztomilý kostýmek. Přesto i zde existují módní trendy, které lze jasně kvantifi kovat. Záliba v barvách se třeba liší i podle kontinentů. Vzpomínám si, jak jsem při první návštěvě jižní Koreje nevěřícně zíral na záplavu aut, která byla zásadně jen tříbarevná. Jakýkoli vůz, který nebyl bílý, černý nebo stříbrný, vypadal jako exot. 

Já sám dávám už léta přednost modrým autům. Již moje první stodvacítka hluboko v minulém tisíciletí byla tyrkysová. Má vášeň pro modrou barvu je dost známá. Jinak by mi kamarádky dcer za zády asi nepřezdívaly Taťka Šmoula (i dům máme bleděmodrý…). Co ale moc nechápu, to je současný zdrcující útok bílé barvy, která je u nás v poslední době nejoblíbenější. Přitom před pár sezonami po ní ani pes neštěkl. Osobně v tom vidím jasný důkaz pokroku při výrobě aut. Za mých mladých let totiž hlavním argumentem proti bílé barvě bylo konstatování, že je na ní příliš vidět rez, a to kazí cenu vozu při následném prodeji. Dnes už koroze skoro nikoho nestraší.


Pokud toho o barvách aut chcete vědět víc, koupili jste si správný časopis. Celé hlavní téma se totiž věnuje barvám, lakům a novým trendům. Věděli jste třeba, že už dnes existují laky, které samy dokážou opravit škrábance? Nebo že se vyrábějí černé barvy neabsorbující teplo?


Příjemné čtení vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851