Má se řidičům lhát? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Má se řidičům lhát?

Vážení přátelé,

jako řadového řidiče mě v Praze vždy fascinuje, jak se sebemenší zádrhel v dopravě projeví na plynulosti provozu. Jedno dočasné zúžení vozovky klidně ovlivní příjezdy a odjezdy půlky Prahy. Najednou jsou tu kolony. Zoufalí řidiči se vydají do všech směrů hledat objízdné trasy a brzy zatarasí i ulice, které ještě nikdy dopravní zácpu nepoznaly.

Sám něco podobného právě prožívám každý den cestou do práce. Křižovatka ulic Spojovací a Novovysočanské je kvůli opravám nikoliv čtyřproudá, ale jen dvouproudá. Místo dvaceti minut najednou cestuji více než hodinu. Přesně to je chvíle, kdy by řidičům měly pomoci informační tabule. Jedna z nich je umístěna asi tři kilometry před zúžením na úpatí Hrdlořezského kopce. Dlouho jsem si myslel, že vůbec nefunguje, neboť kromě přesného času neukazovala nic. Ale najednou se tam začaly objevovat nápisy. Pohříchu nevarovaly před zúžením a kolonami, ale naopak k nim šipkou řidiče posílaly. Zpochybňovaly totiž objízdnou trasu směrem do centra přes Ohradu. Jeden den tam údajně byla havárie, další zase stupeň dopravy číslo 5. Jednou jsem to nevydržel a vydal se lákavou zakázanou cestou. Hladce a rychle jsem projel. Tak jsem to zkusil další den a ono zase nic. Až pak mi došlo, že chlapci z centrálního dopravního dispečinku si s námi řidiči zřejmě jen tak hrají. Proč by se snažili mít dopravu plynulou, když se mohou náramně bavit u monitorů. Ale že bychom je za tohle měli krmit z našich daní, o tom fakt nejsem přesvědčen.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851