Stepující ministři | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Stepující ministři

Vážení čtenáři,

před pár dny jsem byl na výletě v Rakousku a vzal to domů přes Tábor. V létě mi průjezd Freistadtem pár kilometrů před hranicemi vzal nejen hodinu času, ale kýble nervů. Teď? Najednou jsem frčel po rychlostní komunikaci, která Freistadt obchází. Všude rozestavěné další části rychlostní silnice. Brzy bude hotovo. Bohužel ne až k našim hranicím. Posledních 15 km před Dolním Dvořištěm si Rakušané nechají na potom. Tedy na dobu, kdy se konečně začne něco dít na české straně. A to bude asi dlouhé čekání.

My máme jen několik směšných dálničních kilometrů před a za Táborem, velkou část z nich už stejně opravují. Jinak staré cesty zcela nedostačující dnešnímu provozu. A nic připraveného. Nevykoupené pozemky, žádné projekty. Asi bychom těžko hledali odvětví, v němž by polistopadová garnitura politiků selhala víc, než je doprava. Ono to snad ani nemůže být jinak. Vždyť před pár dny byl uveden do funkce už 17. polistopadový ministr dopravy. Od roku 2009 se jich v bývalém sídle ÚV KSČ vystřídalo už deset. Copak se dá při takovém fofru něco koncepčního připravit?

Fuj, raději k něčemu příjemnějšímu. Dnešní číslo, které je jako vždy doslova nabito zajímavým čtením, jsme vám ještě zpestřili přílohou o novinkách na českých horách. Byť se tento rok může stát nejteplejším v historii, stejně se bude lyžovat. Takže hezké zážitky. A nezapomeňte, že už za týden na vás čeká rozšířené sváteční dvojčíslo Světa motorů.

Příjemné čtení vám přeje Zbyšek Pechr,

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851