Originální rozborka a čínská překvapení | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Originální rozborka a čínská překvapení

Vážení čtenáři,

někdy se snažíte, až z vás na všechny strany lítá pot, a výsledek stejně ne a ne přijít. Vyprávět by o tom mohli třeba sparťanští fotbalisté, jimž se duben opravdu nepovedl. Projeli, co mohli, a přitom snahu jim upřít nelze. Jindy zase dopředu víte, že energie vámi vydaná přinese to pravé ovoce. V takové situaci jsme byli my v redakci Světa motorů, když padlo rozhodnutí, že rozložíme na prvočinitele Dacii Logan, kterou jsme koupili za necelých dvacet tisíc v jednom bazaru. Na tachometru bylo 436 613 km. O něco podobného se v České republice (nebo Czechii, jak chcete) totiž ještě nikdo nepokusil. A tudíž nás nikdo nemohl předběhnout ani jinak trumfnout. Celá akce, jejímž hlavním hybatelem byl náš technický poradce Martin Vaculík, zabrala čtyři měsíce. Nejdřív nákup, pak testování a kochání se autem, které sice jediný majitel nijak nehýčkal, ale ono přesto sloužilo velmi poctivě. Pak nastaly přípravy, které jsme zvládli i díky pomoci dovozce. Azyl pro rozebrání jsme našli ve školicím středisku Renaultu na pražském Proseku. Ale ruce, které dacii kousek po kousku rozebraly, byl naše. Moje ne, já se tam jen šel podívat… Hlavní fyzickou práci odvedl Martin Vaculík za pomoci kolegů Martina Freie a Matouše Jelínka. A dnes už víme, jak kvalitním autem dacia opravdu je. Odpověď najdete na stranách 6 až 13.

A pokud by někdo o poznání dacie nestál, pro toho jsme připravili velkou reportáž z pekingského autosalonu. Jiří Baborský, který byl na místě jako jediný zástupce českých automobilových časopisů, se nestačil koukat a divit.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851