Těžký výběr ze dvou zel | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Těžký výběr ze dvou zel

Vážení čtenáři,

neuplyne týden, aby na české motoristy nedopadla nějaká morová rána. Každý, kdo má v této zemi řidičák, a dokonce vlastní motorové vozidlo (buržoust jeden!), se stává objektem státní šikany, jejímž hlavním cílem je připravit ho o co nejvíce peněz.

Na konci dubna ministerstvo dopravy přijalo vyhlášku, která upřesňuje, za jaké nedostatky vám může nově policista na místě odebrat malý technický průkaz. Některé ze 13 důvodů zní rozumně. Mám na mysli třeba poškození čelního skla nebo špatný stav pneumatik. To se dá odhalit na první pohled. S deformacemi uložení motoru, hlavních částí řízení a případně nápravy už to tak jednoduše nevypadá. Proč mají takové věci hlídat policisté na ulici, když na ně nepřišli na stanici technické kontroly (STK)? A úplně jako sci-fi zní zjišťování zjevného úniku jedovatých plynů do prostoru řidiče a spolucestujících. Že by dopravákům do nosů implantovali měřiče znečištění? Je to jako vybírání ze dvou zel. Ano, naše silnice jsou díky špatné státní kontrole STK plné zjevných vraků. Tohle je možnost se jich rychle zbavit. Na druhé straně muži zákona už dřív směli techničáky odebírat. O toto privilegium přišli hlavně kvůli své totální zkorumpovanosti. A vágně popsaná nová pravidla hry dávají policistům zpět do rukou velmi zneužitelnou pravomoc. Přiznám se, že nevím, zda nad novinkou plakat, nebo jásat. No, spíš utřu slzu…

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851