Co všechno vyvolává strach | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Co všechno vyvolává strach

Vážení čtenáři,

tak fotbal, o němž jsem tu psal před týdnem, dobře nedopadl. Naopak, zbývající zápasy Čechů v základní skupině na mistrovství Evropy pocit trapnosti jen prohloubily. Ještě větší prohru připravili bruselským byrokratům Britové svým hlasováním o vystoupení z Evropské unie. Pro blaho nás i našich dětí si teď přejme, aby se podivná evropská vládnoucí oligarchie z této facky dokázala poučit lépe, než jak to předvedli šéfové našeho fotbalu po návratu z Francie.

U nás se teď připravme na velké strašení vším špatným, co brexit údajně přinese. Bude se do nekonečna omílat, jak nás to jako exportní zemi poškodí, jak naše automobilové součástky těžko poputují přes průliv La Manche, jak naši fotbalisté budou mít ztížený přechod do Premier League (na to si ale stačí svým neuměním sami)… Nečekám, že to bude tak zlé. Volný pohyb zboží neskončí. A že budou chybět miliardy liber, které z Británie proudily do Evropy? No, tak holt postavíme méně rozhleden, francouzští rolníci dostanou o chloupek nižší královské dotace a Babišové budou maličko hůř hledat peníze na svá pochybná Čapí hnízda. Já to klidně přežiju.

Asi mnohem větší strach než brexit v Češích, hlavně těch za volantem, vyvolává slovo bodový systém. Objevil se u nás přesně před deseti lety. Vše o bodech a jejich budoucnosti najdete v hlavním tématu tohoto čísla.

A ještě jedno upozornění. Toto vydání je vedeno jako dvojčíslo 26 a 27. Uprostřed příštího týdne jsou totiž dva dny volna a zavřená budou i prodejní místa s tiskem. Následovat bude číslo 28, které najdete na stáncích 11. července. Ti, co nás čtou pravidelně, vědí, že jedno dvojčíslo máme každý rok, a to o Vánocích. Letos na konci roku svátky vycházejí tak, že zcela výjimečně vyjdeme i 27. prosince. Takže počet čísel za rok zůstane zachován.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851