Když to nejde, tak to holt nejde! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když to nejde, tak to holt nejde!

Vážení čtenáři,

možná si vzpomenete, jak jsem v prosinci roku 2014 při nástupu ministra Dana Ťoka do funkce psal o tom, že jeho hlavním úkolem je rozjet konečně soutěž na výběr mýta na českých silnicích a zbavit nás monopolu rakouského Kapsche, jemuž smlouva končí s letošním rokem. Jistě, úkolů na něj čekalo víc, ale tento byl nejviditelnější. Však si na něm vylámali zuby dva předchozí ministři dopravy. Dovolil jsem si při té příležitosti též odhadnout, že Ťok nic nerozjede a mýto dál bude vybírat Kapsch. Nejsem kněžna Libuše, ale některé zákonitosti na naší politicko-ekonomické scéně jsou jasnější než Slunce. Ano, ti kluci rakouští to zase dokázali. Ťok za rok a půl nic nestihl. Umně rušil vše, co před ním vybudovali předchozí ministři, a nerozjel nic nového. A teď najednou zjistil, že už se to nestihne. A tak přinesl na vládu návrh, aby mýto dál tři roky bez jakékoli soutěže vybíral Kapsch. No, když to nejde, tak to nejde! Že by Ťok kvůli nesplnění hlavního úkolu zmizel z ministerstva, čekat nelze. To by Anofertu nic nepřineslo. Tak snad jen, že by obrozená policie zjistila, na čí konta z plejády politiků a úředníků přistanou záhadné peníze z ciziny. Ale to už je úplná utopie.

Hlavním tématem tohoto čísla Světa motorů není oblíbené komické duo Kapsch a česká vláda, ale neuvěřitelné podvody, které rovněž bez uzardění páchají čeští bazaristé. Ano, mám na mysli stáčení tachometrů. Vrátili jsme se do jednoho litvínovského bazaru, který jsme před dvěma roky pomáhali usvědčit z tohoto trestného činu, a nestačili se divit!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851