Dobře vidím hlavně modré čáry | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Dobře vidím hlavně modré čáry

Vážení čtenáři,

asi za to může vytrvalost, s níž moje manželka po dlouhá léta, co se ještě obešla bez dioptrií, titulovala všechny nositele brýlových obrouček hanlivě „brejlovci“. Nechtěl jsem být v jejích očích člověčím hadem, a tak jsem se prvním brýlím na čtení ubránil až do padesátých narozenin. Půl dioptrie to spravilo a od té doby jsem se po pětiletkách propracoval na 1,5, což není žádná tragédie. Když je pořádné světlo, vidím i bez skel. S brýlemi na dálku je to podobné. V době, kdy ještě v Praze hrály dva extraligové hokejové kluby a já pravidelně jednomu chodil fandit, jsem si pořídil 1 dioptrii, abych z kotle viděl i u 60 metrů vzdálené protější branky ten utržený kramflek, s nímž se hraje. Nikde jinde jsem zatím nepocítil potřebu koukat na svět brýlemi. Takže až do tohoto týdne jsem žil v přesvědčení, že za volantem žádné nepotřebuji. Pevném přesvědčení! Poté, co jsem si však přečetl v rukopisu hlavní téma tohoto čísla, začal jsem pochybovat o všem. Dokonce o sobě samém, a to se nestává často. V této chvíli vím, že si minimálně udělám malý test, který najdete na straně 8, a podle jeho výsledku se rozhodnu, jak dál. I vám přeji podobné procitnutí. Může to přispět k větší bezpečnosti na silnicích.

Kde jsem si s kvalitou svého zraku naopak stoprocentně jist, jsou chvíle, kdy hledám parkování v tzv. pražských parkovacích zónách. I slepec by poznal, že všude je jen modrá pro rezidenty a platících rezidentů je víc než parkovacích míst. Že zóny nemáme rádi, dáváme najevo hodně dlouho. Tentokrát jsme dali slovo oběma stranám barikády a vyšla z toho docela zajímavá polemika. Příjemné čtení vám přeje Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851