Papír nemá klouby | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Papír nemá klouby

Vážení čtenáři,

z vlastní zkušenosti vím, že jubileum samo o sobě nic nezmění. Největší hrůzu jsem měl z vlastní padesátky. Už měsíce předem jsem si představoval, jak se den po oslavě vzbudím jako stařec. No, vstal jsem (což byl docela zázrak) a zjistil, že vše je stejné, jako bylo před narozeninami. Šedesátku jsem proto očekával již s větším klidem a vše se zopakovalo. Den po ní mě nic nebolelo víc než den před ní. Pevně věřím, že podobně je na tom i časopis, který právě držíte v rukách. A nemůže za to jen skutečnost, že papír nemá klouby…

V pátek 20. ledna to bude přesně 70 let, co vyšlo první číslo Světa motorů. Navzdory tomu je Svět motorů stále mlád a s převahou si udržuje dominantní pozici mezi českými motoristickými magazíny. Jeho zaměření na celou šíři řidičova života a stoprocentně originální obsah stále lákají čtenáře. Za mimořádnou přízeň a věrnost vám všem děkujeme. Minulý rok byl už třetím v řadě, co Světu motorů navzdory neúprosnému nástupu tzv. nových, tedy nepapírových médií roste prodaný náklad a zvyšuje se počet čtenářů. Ano, i v tomto směru jde Svět motorů proti davu svojí cestou.

Sedmdesátku se sluší připomenout, protože časopisů s takovou tradicí u nás už moc nenajdete. Na druhé straně je to jen číslo. Časopis vždy dělají lidé a ti se přirozeně obměňují. Takže ve své podstatě Svět motorů nemůže nikdy zestárnout. Doufám, že vás o tom přesvědčí i toto jubilejní vydání, které jsme zpestřili zdravicemi, jež Světu motorů zaslaly přední osobnosti ekonomického, kulturního i sportovního života. Vzhůru do další sedmdesátky!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851