Místo viníků budou honit oběti | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Místo viníků budou honit oběti

Vážení čtenáři,

po dlouhém svátečním víkendu je tady zase pracovní týden a už se to na nás řítí ze všech stran. Mě nejvíce zděsila zpráva, podle níž máme z pětatřiceti zemí s rozvinutou ekonomikou (OECD) osmé nejvyšší zdanění platů. Platíme na daních a odvodech mnohem více než třeba Švédové, kteří tím vždy byli pověstní. Jak známo, slavná spisovatelka Astrid Lindgrenová se kdysi odstěhovala z rodné země poté, co měla na daních a odvodech zaplatit víc, než si vydělala. Příjmy máme z hlediska OECD malé, a ještě nám z nich skoro polovinu schlamstne totálně neefektivní stát proslulý přezaměstnaností a vysokou mírou korupce.

Ale dost. Už vidím, jak se mi za pár dnů naplní emailová schránka radami, ať nepíšu o politice, ale jen o volantech… Takže vzhůru k nim! Na stranách 34 a 35 si můžete přečíst, jak naši geniální politici a úředníci hodlají vyřešit problém se stáčením tachometrů. Ne, nebudou hledat ty, kteří porušují zákony. Počkají si na STK, a pokud vám od poslední prohlídky nebudou sedět kilometry, máte smůlu. Dostanete 30 dní na to, abyste vysvětlili proč. Že jste auto právě koupili a o vývoji kilometrů nic nevíte? To je nezajímá. Otázkou zatím zůstává, co se stane s vozy, u nichž majitel snížení počtu kilometrů v časovém limitu neobjasní. Z viníků se tak přesune zodpovědnost na oběti. Hnus!

V hlavním tématu čísla se věnujeme parkování. Já vím, že právě vy s ním určitě nemáte žádný problém! Svět motorů čtou téměř výhradně muži, a jak známo, každý z nás umí dvě věci na světě nejlépe ze všech. Jednou z nich je řízení auta. Ale kdyby náhodou ve vašem okolí byl někdo, kdo má s couváním potíže, budete mu to teď moci názorně vysvětlit.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851