Zastaví něco smršť SUV? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Zastaví něco smršť SUV?

Vážení čtenáři,

móda hraje v našem životě nesmírně důležitou roli. A nejde jen o oblečení. Módní jsou i způsoby chování, jídlo, nápoje, typy bytů a automobily. Někdo se snaží chytat všechny módní trendy a být vždy progresivní, jiní dělají, že je móda nezajímá a že podobnými zbytečnostmi opovrhují. Pokud však nejste zrovna houmlesák od Libeňského mostu, trendy vás nemohou minout. A je úplně jedno, zda jste hrdí na to, že vypadáte jako ze žurnálu, nebo se pyšníte vědomím, že si na vás nikdo s módou nepřijde. Přesně jako v aforismu, který se kdysi vyprávěl: Dáma, která není hrdá na svůj nový kožich, je hrdá na to, že není hrdá na svůj nový kožich…

Pokud jde o automobily, dnes jsou jednoznačně největším módním hitem vozy SUV. Tedy pseudoterénní auta na co nejkvalitnější silnice nebo do města. Nástup SUV byl tak brutální, že automobilka, která je nemá v nabídce, jako by neexistovala. Škoda Auto, kterou stále skoro všichni vnímáme jako české rodinné stříbro, na startu trochu zaspala. Byl tu sice yeti, ale… Výhrad by se našlo dost. Teď však Škoda ztrátu rychlým tempem dohání. Po kodiaqu si odbyl minulý týden ve Stockholmu premiéru o trochu menší karoq a na dohled je už třetí esúvéčko, které bude ještě menší. Lidé se o karoq zajímají, vždyť přímý přenos ze Švédska údajně na internetu sledoval milion lidí. Svět motorů u toho pochopitelně nemohl chybět.

Je docela legrační, že den před premiérou karoqu přišel pražský magistrát s akcí Čistou stopou Prahou. Hodlá v ní apelovat na kupce aut, aby se vyhýbali vozům SUV, které jsou kvůli výšce karoserie z hlediska ekologie nejhorší volbou. Což o to, rozumný základ akce má. I Svět motorů nedávno porovnával přednosti jednotlivých karosářských typů a nejlépe vyšly vozy kombi. Mám však pocit, že ani hlas rozumu proti současné módě nic nezmůže.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851