Daňový kolotoč smrti | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Daňový kolotoč smrti

Vážení čtenáři,

asi už jen krůček chybí k tomu, aby nám vbrzku zdanili i vzduch, co dýcháme. Tuším, že jinak se už dávno platí za vše. A nejlépe dvakrát nebo třikrát. Už zdaněné peníze nám stát minimálně ještě jednou prožene systémem, aby nám nezůstalo už vůbec nic. Kolotoč smrti: daň, regulace, dotace, daň, regulace…

Proto snad ani nepřekvapí, že český stát, který díky své dlouhodobé absolutní nemohoucnosti není schopen omladit vozový park na silnicích, sahá k tomu nejmilejšímu, co má. Chce zase zvednout daně. Uvnitř časopisu jasně vypočítáváme, kolik toho už motoristé do erární kasy platí. Politikům a úředníkům je to pořád málo.

A tak se zrodil nápad. Zatížíme stará auta další daní. To určitě donutí majitele letitějších vozů koupit si nové. No, my si myslíme, že to je s prominutím naprostá blbost. Většina lidí nemá starší auta pro radost ani z lenosti, ale prostě kvůli tomu, že jim na lepší chybějí peníze. Proto jim stát na jejich často dobře udržované miláčky napálí další daň a oni budou mít k novému vozu ještě dál než doposud. A z vybraných peněz určitě úředníci štědře podpoří dotacemi nákupy nesmyslně drahých elektromobilů, kterými jezdí jen ti nejbohatší.

Nevzpomínám si přesně, zda vládnoucí garnitura zrovna toto před posledními volbami lidem slibovala. Mám takový pocit, že ne. Asi nepřekvapí, že právě vítězná strana, která tu vládne bez parlamentní podpory, byla jednou z těch, co nám na otázky k nové dani neodpověděly. Asi zrovna všichni makali…

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851