Salámová metoda funguje | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Salámová metoda funguje

Vážení čtenáři,

náš stát je proslulý svojí neschopností vylepšit život těch, kteří ho platí. Zato je velmi zdatný v buzeracích všeho druhu, jimiž štědrým daňovým poplatníkům žití znepříjemňuje. Už před léty se zde při stavbě silnic začal používat pojem salámová metoda. Překvapivě nevychází z toho, že úředníci, projektanti i dělníci mají všechno na salámu, a proto jsme v kvalitě silnic na světě až na 73. místě, dokonce za Keňou, Rwandou a Albánií. Neschopnost připravit vše včas vede k tomu, že se velká dopravní tepna staví bez ladu a skladu, rozdělena na spoustu kousků podle toho, kde se zrovna zadaří. Jako když se krájí salám. A když to náhodou někdy vyjde, tak je trasa otevřena celá. Dálnice na Drážďany by mohla vyprávět.

Moudrý stát však ve své velkorysosti jde ještě dál a salámovou metodu povýšil nad zákony. Za vydatné pomoci kamarádů z Bruselu tímto způsobem, krůček po krůčku, osekává naše osobní svobody. Tu kvůli ochraně naší mysli, jindy zase v zájmu nedotknutelných menšin. Všudypřítomná, levičácky smýšlejícími rádoby intelektuály narýsovaná politická korektnost vytlačuje ze hry prostý selský rozum. Už dávno neplatí, že v demokracii rozhoduje většina. Pravidlem se stává, že rozhoduje menšina, která nejvíc řve. Kdo ví, jestli my muži ještě za pár let budeme moci čurat vestoje. Určitě tím někoho urážíme…

A stejnou salámovou metodu si osvojili i komunální politici, kteří postupně, ale vytrvale, oklešťují automobilovou dopravu. Města se pomalu stávají nedobytnými pevnostmi, v nichž se nedá plynule jet, není kde zaparkovat a všude jen číhají strážníci, aby plnili obecní kasy. V tomto čísle Světa motorů jsme se na problém podívali podrobně a přinášíme několik ukázek totální zvůle politiků a úředníků. Ale bez vaší aktivní pomoci v podzimních komunálních volbách se nápravy nedočkáme.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851