Už zase nám budou sahat do kapes! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Už zase nám budou sahat do kapes!

Vážení čtenáři,

zaklínadlem evropských politiků je elektromobilita a potírání spalovacích motorů. A tak se vymýšlejí nejrůznější pobídky (hlavně fi nanční), které by lidi nasoukaly do elektrických hraček. Zatím stále ještě nesmírně drahých, a hlavně k normálnímu provozu vzhledem k malému dojezdu nezpůsobilých. Což o to, jde-li o bohaté země, kde si lidé vydělávají tří-, nebo čtyřnásobek toho co zde, ať si s drahým jezděním klidně laškují. Ale co dál tady v Česku? Máme na to, přezbrojit od základu na silnicích? Už loni na podzim ještě minulá vláda přijala akční plán rozvoje automobilového průmyslu a tam počítá se vším, co nabízejí vyspělé západní země. Jen nahlas neříká, kde na to vezmeme. My však umíme číst mezi řádky, a tak Martin Frei správně dovodil, že dojde k dalšímu zdanění všech řidičů. Miliardy potečou proudem, miliony se budou ztrácet… Však to znáte, jak to u nás chodí. To zas bude koryto!

Přitom pobídky pro pořízení elektromobilu, nebo aspoň hybridu mohou být i finančně nenáročné. Jako třeba teď v Praze, kde s tímto ekologickým autem můžete za stovku celý rok parkovat v kterékoli modré zóně. A věřte, že tady má parkovací místo často cenu zlata. Dík patří zdatným lobbistům, kteří toto nařízení dokázali protlačit. Více se dočtete v hlavním tématu tohoto čísla.

Docela nás těší, že v době, kdy jsou automobilky na novinky hodně skoupé, přinášíme články o jízdách se šesti buď zbrusu novými, nebo aspoň zmodernizovanými automobily. Tak příjemné vybírání. Jo, a abych nezapomněl, elektromobil mezi nimi není ani jeden!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851