Zkoušeli jsme škodu Bez starostí: Kouzlo nevlastnit | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Zkoušeli jsme škodu Bez starostí: Kouzlo nevlastnit

Zkoušeli jsme škodu Bez starostí

Operativní leasing Škoda „Bez starostí“ je pro lidi, kteří chtějí jen jezdit a nic neřešit. Ani nepotřebují znát, kde auto pojistit a přihlásit do provozu. Vyzkoušeli jsme, co to obnáší.

(více v čísle 27/14)

Stačí doložit dva doklady, ověření bonity klienta obvykle netrvá déle než dvě sekundy. Těmito slovy nás ohromuje prodejce Jakub Krejčí z prodejny Škoda Auto Jarov v Praze 3. Přišli jsme si tam potvrdit, zda je uzavření operativního leasingu opravdu tak snadné, jak reklamní tiskoviny říkají.

Operativní leasing pro fyzické osoby je v Česku novinkou, zkušenosti s ním mají jen zaměstnanci Škody Auto a příbuzní (více v rozhovoru s letitým uživatelem). Využívá totiž stejných principů jako pro firmy – tedy zákazník za auto platí pravidelnou měsíční sazbu, v níž je zahrnuto havarijní i povinné pojištění. Na začátku přitom nemusí dát za akontaci ani korunu! A na konci ho nikdo nenutí, aby si vůz odkoupil za zbytkovou hodnotu. „Novinka zatím funguje jen dva týdny, ale už o ni projevilo zájem pět nebo šest zákazníků,“ říká Jakub Krejčí. „Kouzlo je v tom, nevlastnit žádné auto,“ vystihuje podstatu produktu.

S operativním leasingem opravdu dokáže být život snadný – už v základu se myslí třeba na pojištění všech oken proti rozbití nebo právní služby pro případ nehody. Pokud si nájemce připlatí 900 Kč za nadstandard Komfort, opravdu se vůbec o nic nestará. Auto dostane kompletně připravené, v ceně má zimní pneumatiky s disky, veškerý servis a výměnu stěračů, žárovek nebo kapalin do ostřikovačů. V obou případech je samozřejmostí, že dostává vůz přihlášený na registru, s osvědčením o registraci (technický průkaz zůstává leasingovce) a možností vyjet do zahraničí či auto půjčovat k používání rodinným příslušníkům. Jen jedno nesmí: provozovat ho komerčně jako taxi nebo půjčovnu.

Služba „Bez starostí“ je podle nás ideál ní pro lidi, kteří chtějí mít každé dva roky nové auto bez ohledu na to, že ho vlastně mají jen půjčené a na konci jim nic nezůstane. S nájmem Škody Citigo takový komfort vyjde na 107 976 korun včetně pojištění. Lákavé je, že zákazník zaplatí měsíčně mnohem nižší splátky než v případě koupě auta. Ani nepotřebuje akontaci a vůbec ho nezajímá reálná hodnota vozu – v případě citigo 239 900 Kč. Další výdaje by stejně dal, ať už je auto jeho nebo půjčené – asi 4000 Kč za servisní prohlídku, 11 000 za zimní kola a 1500 Kč za dálniční známku.

Ovšem pokud si chcete na konci auto nechat, je jednodušší uzavřít klasický leasing. Už proto, že je vůz od počátku levnější – ŠkoFin dává na škodovky slevu 30 000 Kč. Navíc si můžete auto poskládat v ceníku tak, jak je vám samotným libo. Jenže už se tam vytrácí kouzlo bezstarostnosti…

Další podrobnosti (Operativní leasing krok za krokem) najdete v tištěném vydání SM, č. 27/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
27 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851