Obsah speciálu Autotesty | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

12. 11. 2013
Svět motorů

Obsah speciálu Autotesty

Škoda Octavia Combi 1.6 TDI vs. VW Golf Variant 1.6 TDI

Fotogalerie

7 fotografií

Kupte si speciální vydání Světa motorů Autotesty. Co v něm najdete?

(více v čísle 4/13)

Nový speciál Světa motorů s názvem autotesty právě na stáncích.

Za  parádních 39 Kč získáte 64 stran nabitých obsahem.

TÉMA

4 Metodika testování: Svět motorů má pevně danou metodiku testování vozů. Jakým způsobem vozidla známkujeme? Co přesně stojí za konečnými výsledky?

6 Spotřeba, emise a my: Pomalu jsme si zvykli na to, že udávaná spotřeba nemá s praxí společného vůbec nic. Proč to ale tak je? A proč jsou automobilky nuceny plnit nesmyslné emisní normy?

10 Koncernové spolupráce: Vyznat se v dnešní době, kdo s kým a na čem spolupracuje, není žádná legrace. Sestavili jsme přehled koncernových kooperací.

12 Asistenční systémy: V dnešní době zvládnou auta neskutečné věci! Co všechno umějí, v čem pomáhají a kde je naopak elektronická berlička k vzteku?

LOWCOST

14 Dacia Logan MCV 1.5 dCi a Dokker 1.6 MPI: Rumunská Dacia nabízí jednu z nejlevnějších cest, jak přepravit pět cestujících a kopu zavazadel k tomu.

18 Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI vs. Rapid 1.2 TSI: K liftbacku se nedávno přidalo provedení s označením Spaceback. Liší se rapidy jen objemem zavazadlového prostoru, nebo najdeme více rozdílů?

RODINA

22 Škoda Octavia Combi 1.6 TDI vs. VW Golf Variant 1.6 TDI: Stejná platforma i motor, koncernové kombíky se však neshodnou úplně ve všem. Který se nám nakonec víc zamlouval?

28 Kia Carens 1.7 CRDi: V kategorii minivanů se snaží Kia prosadit s novým carensem. A že by se jí mohlo dařit, o tom napoví test verze se vznětovou sedmnáctistovkou.

30 Fiat 500L Living 1.6 MultiJet a Trekking 1.6 MultiJet: Malá pětistovka hodně vyrostla! V provedení Living si troufne až na sedm pasažérů, jako Trekking se zase nebojí obtížnějších podmínek.

32 Citroen Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDI vs. Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI: Až sedmimístné MPV od Opelu platí za jeden z nejlepších vozů kategorie, své by k tomu však rád řekl zbrusu nový Citroën Grand C4 Picasso. Otestovali jsme verze s novými vznětovými jednotkami splňujícími emisní normu Euro 6.

36 Toyota Auris Hybrid Touring Sports: Japonská Toyota se po jisté odmlce znovu vydala mezi kombíky nižší střední třídy. A nezapomněla ani na hybridní pohon.

38 Škoda Superb 2.0 TDI po 538 000 km: Svezli jsme se v superbu, který má za sebou víc než půl milionu kilometrů. A v pěkném zápřahu! Testovali jsme také novou, zmodernizovanou verzi.

KŘÍŽENCI

42 Peugeot 2008 1.6 HDI vs. Renault Captur 1.5 dCi: Oba francouzské crossovery vycházejí z malých vozů. Vyšší stavbou karoserie by se však rády podobaly SUV.

46 Nissan Juke 1.6 DIG-T N-tec: Japonský ufon už nějakou dobu dokazuje, že patří k nejoriginálnějším vozům na trhu. Jak funguje se silnou přeplňovanou zážehovou šestnáctistovkou?

48 Chevrolet Trax 1.4 Turbo: Mezi malé městské crossovery se vydal i Chevrolet s modelem Trax. Sourozence Opelu Mokka jsme otestovali ve verzi s přeplňovanou benzinovou čtrnáctistovkou.

50 Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT 4x4: V nové generaci SX4 dospělo a stalo se daleko víc plnohodnotným rodinným vozem. S pohonem všech kol si ale zachovalo i mírný SUV charakter.

ZÁBAVA

52 Ford Fiesta ST vs. Peugeot 208 GTi vs. Renault Clio R.S. vs. Škoda Fabia RS: Malé hot-hatche, to byla vždycky řidičská nirvána. Přímo na závodním okruhu jsme porovnali ty nejžhavější.

56 Škoda Octavia RS: Třetí generace octavie se dočkala ostřejšího provedení RS. Porovnali jsme obě karosářské varianty a také zážehové turbo s naftou TDI.

58 Kia pro_cee’d GT vs. VW Golf GTI: Korejská značka se poprvé pokusila o hot-hatch. A rovnou si troufl a postavit se ikoně Volkswagen Golf GTI.

62 Ford Mustang GT Convertible: Ještě před tím, než se Ford Mustang představí v nové, globální podobě, jsme otestovali jeho poctivou americkou verzi. A rovnou v provedení GT!

64 Mercedes-Benz A 45 AMG: Vypadá agresivně, jezdí ale ještě agresivněji. Mercedesu se s ostrým A 45 AMG povedl mimořádně dynamický kousek!

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Autotesty
4 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851