Elektrický Harley-Davidson: Harley-Elektrison | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Elektrický Harley-Davidson: Harley-Elektrison

Elektrický Harley-Davidson

Tak to vypadá, že svět brzy přijde o další z axiomů – motocykl Harley-Davidson už nutně nemusí mít v rámu bušící vidlicový dvouválec, ale podle nejnovějšího konceptu LiveWire si vystačí s elektromotorem. 

(více v čísle 27/14)

Do prodeje ještě nejde, na to je příliš brzy. Ale v Milwaukee postavili funkční prototyp, který teď nechávají testovat zákazníky po celém světě. Právě jejich reakce a postřehy přispějí k fi nální podobě prvního elektrického harleye. Třífázový asynchronní elektromotor produkuje 55 kW výkonu a 70,5 N.m točivého momentu. Elektrifi kovaný jezdec může dosáhnout rychlosti 148 km/h, přičemž stovkou sviští za čtyři sekundy. Plného nabití akumulátorů lze dosáhnout po 3,5 h, což zajistí dojezd 85 km. Obáváte se o zvuk? Konstruktéři slibují zcela nový zážitek – odlišný od elektrických i spalovacích motorů.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
27 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851