Land Rover Discovery Sport 2016: Drsný sport | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

9. 10. 2015

Land Rover Discovery Sport 2016: Drsný sport

Land Rover Discovery Sport 2016

Fotogalerie

15 fotografií

Od konce 40. let, kdy spatřil světlo světa první kousek z dílny Land Roveru, se značka drží stejného hesla: zkoušet s auty všechno možné, co nabízí příroda.

(více v čísle 40/15)

Na začátku letošního roku jsme protáhli poslední přírůstek landroverovské rodiny Discovery Sport sněhobílým Islandem (3/2015) a nemohli si vynachválit, jak se pral s kalamitou, která auto poslala po ledu až za krajnici do příkopu.

Je září a v Discovery Sport řádíme znovu – tentokrát v jeho anglické domovině. A když tak brodíme vodní toky či svahy a lesy kolem High Wycombe na půli cesty mezi Oxfordem a Londýnem, říkáme si, že tohle auto zvládne vážně každou nástrahu matky přírody.

Land Rover Discovery Sport 2016
Autor: Svět motorů a archiv

Systém Terrain Response (více v rámečku Kouzelná tlačítka) je zkrátka pořád skvělý, navíc posilněný zajímavými inovacemi. Čas autosvěta totiž vážně letí rychleji, než se čeří anglické hladiny. Proto Land Rover na právě skončeném frankfurtském autosalonu uvedl vylepšený model pro rok 2016 nejen se zvýrazněným designem. Kromě nejrůznějších detailů od jiných lišt a panelů na dveřích nebo nových kol Britové posílili schopnosti auta systémem ATPC.

A tahle vychytávka – All Terrain Progress Control – se nám vážně zamlouvá. Dovoluje nastavit a udržovat rychlost při hodně adrenalinové jízdě, třeba krkolomným srázem dolů s bahnem pod pneumatikami. Systém v rozsahu 2-30 km/h funguje podobně jako tempomat a přizpůsobuje chování auta danému podloží pod koly. Navíc umožňuje ještě plynulejší a snazší rozjezd například na mokré trávě, jíž si užíváme u High Wycombe víc než dost.

Land Rover Discovery Sport 2016
Autor: Svět motorů a archiv

Discovery Sport je zároveň náramný fešák, takže s ním děláme parádu v malebném městečku se slavným hradem Windsor i uvnitř areálu spor- tovního chrámu Twickenham, nejslavnějšího ragbyového stadionu planety, který právě nyní hostí MS – a Land Rover je ne náhodou oficiálním dopravcem šampionátu. Kolem pěti set stovek vozů značky vyznávající drsný styl je mezi fanoušky sportu podobně drsných mužů evidentně jako doma. Ač sílu ukrývá do malebného dresu, chlapský sport mu sedí.

Land Rover Discovery Sport 2016
Land Rover Discovery Sport 2016
Autor: Svět motorů a archiv

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
40 / 2015 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851