BMW řady 7: Top | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

25. 11. 2015

BMW řady 7: Top

BMW řady 7

Fotogalerie

9 fotografií

Na první pohled je nová generace BMW řady 7 celkem nenápadná. Ale,...

(více v čísle 45/15)

Na první pohled je nová generace BMW řady 7 celkem nenápadná, tedy pomineme- li nepřehlédnutelné rozměry a zase o něco větší ledviny na přídi. Jejich aktivní žebra pro optimalizaci aerodynamiky jsou premiérově součástí designu vozu. Nová sedmička poprvé pluje na kompletním vzduchovém odpružení, dosud jej BMW aplikovalo vždy jen na zadní nápravu. Pohyby karoserie eliminují elektromechanické stabilizátory, rychlejší a účinnější než dosavadní s hydraulickými členy. Spolu s aktivním podvozkem bude možné kombinovat kameru pro monitorování povrchu, takže tlumiče se mohou s předstihem připravit na nerovnosti, které přijdou – samozřejmě hovoříme v řádu milisekund (nabízí již Mercedes S 500). Kromě konvenčních šesti- a osmiválcových modelů BMW časem nabídne také dobíjecí plug-in hybrid 740e, kombinující přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec a elektromotor o výkonu 70 kW.

Zazvoní telefon a vy jej můžete přijmout či odmítnout mávnutím ruky. Stejně lze ovládat třeba i hlasitost skvělého audia Bowers
Autor: BMW

 

Palubní funkce lze ovládat joystickem systému iDrive a nově také přes dotykovou obrazovku.
Autor: BMW
Klíček funguje jako mobil – nabíjí se (i bezdrátově), má dotykový displej a můžete přes něj ovládat spoustu funkcí včetně samočinného parkování. Vystoupíte si před garáží a na dálku do ní auto pošlete. Stejně to jde i ven.
Autor: BMW
Kromě hliníku sází sedmička na ještě lehčí a pevnější karbon. Očím je ale skrytý, najdeme jej třeba jako výztuhy uvnitř ocelových profi lů. Sedan je mezigeneračně o 130 kg lehčí.
Autor: BMW

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
45 / 2015 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851