Seat Mii 1.0 AP Cosmopolitan: Módní kabelka | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

3. 7. 2017

Seat Mii 1.0 AP Cosmopolitan: Módní kabelka

Seat Mii 1.0 AP Cosmopolitan

Fotogalerie

7 fotografií

Seat se snaží oživovat malé městské vozítko Mii speciálními edicemi. Hlavně řidičky by mělo oslovit provedení Cosmopolitan.

(více v čísle 24/17)

 Miniauta to nemají v Česku jednoduché. Jejich podíl na trhu se letos pohybuje kolem 2,5 % a blíží se nule. Oživit tento segment mohou speciální designové verze, jakou je například Seat Mii by Cosmopolitan. Spojením španělské automobilky a módního časopisu vznikl nepřehlédnutelný minivůz, jehož konečný vzhled ovlivnily také čtenářky cosmopolitanu z celé Evropy. Na první pohled zaujme fialovou metalízou Violetto, dozlatova laděnými kryty zrcátek nebo 15palcovými litými koly s broušeným povrchem. Příplatek 9200 Kč v tomto případě považujeme za nicotný, protože tolik zaplatíte jen za ostatní metalické barvy. Navíc u cosmopolitanu dostanete ještě originální interiér s obložením palubní desky ve stejné barvě jako karoserie, černým stropem, koženým volantem, černofialovými potahy sedadel v kombinaci kůže a alcantary nebo béžovými rámečky a prošíváním. Noblesně působí i chromované nástupní lišty. Seat Mii se za málo peněz proměnil v modelku, která může okamžitě vyrazit na přehlídková mola. Sebejisté a aktivní ženy se mohou těšit také na slušně prostorný interiér a na miniauto nadprůměrný kufr o objemu 251 litrů, do kterého sice nezabalíte rodinu na dovolenou, ale na nákupy pro řidičku a trojici kamarádek bude stačit. Dámy by jistě ocenily i samočinnou převodovku, zvyšující pohodlnější přesouvání od jednoho obchodu k druhému. Jenže nevíme, zda budou nadšeny i z testovaného robotizovaného ústrojí. Rozjezdy s ním jsou ucukané, změna převodů nahoru trvá velmi dlouho a doprovází ji výrazné přibrzdění. Na podřazení při akceleraci si počkáte ještě déle. Jízda s robotem zkrátka není tak Módní kabelka plynulá jako třeba s měničem nebo variátorem. Přitom motoricky na tom mii není vůbec špatně. Automat dostanete pouze ve spojení se silnějším litrovým atmosférickým tříválcem o výkonu 55 kW. A tento koncernový agregát nás opět přesvědčil, že patří k tomu nejlepšímu na trhu. K jeho svižnému projevu ani kultivovanosti námitky nemáme a zamlouvala se nám rovněž spotřeba 5,4 l/100 km.

Seat Mii v provedení Cosmopolitan může být vhodným doplňkem každé nezávislé řidičky, která bývá ráda středem pozornosti. My jí navíc můžeme doporučit jen manuální převodovku.

Spotřeba během testu 5,4 l/100 km

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
24 / 2017 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851