Cestujete do zahraničí na motorce? Nevydejte se z peněz zbytečně | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

5. 3. 2018
PR

Cestujete do zahraničí na motorce? Nevydejte se z peněz zbytečně

Cestujete do zahraničí na motorce? Nevydejte se z peněz zbytečně

Už vás omrzely české krajinky a chcete se vydat na motorce trochu dál? Cesty do zahraničí se nemusíte vůbec bát, přesto nenechávejte nic náhodě. Prostudujte si rámcově pravidla dopravy země, do které se chystáte a nezapomeňte pojistit sebe i svůj stroj.

Jiný kraj jiný mrav

Tohle platí o dopravě dvojnásob. V Německu možná narazíte na řidiče, kteří jezdí naprosto vzorně, při cestě do Itálie se už ale možná budete divit. Právě Italové jsou známí tím, že neradi dávají směrovky, a tak se na větších silnicích setkáte s přejížděním z pruhu do pruhu, aniž by vám o tom dal někdo vědět. Právě tyto nepředvídatelné situace mohou být příčinou dopravní nehody. Vždycky se snažte před cestou do zahraničí zjistit, jaké jsou zvyklosti tamních řidičů a adekvátně na ně reagujte, abyste eliminovali riziko srážky.

Jak je to s pojištěním v rámci EU

Když už se nějaká nehoda stane, dobré pojištění vám vytrhne trn z paty. Samozřejmostí je dobré cestovní pojištění, které vám zaplatí ošetření v nemocnici a další náklady vynaložené na léky. Možná se spoléháte na to, že v rámci EU vám postačí klasická kartička zdravotní pojišťovny, ale nenechte se mýlit. Ta vám zaručuje pouze nezbytné ošetření a víc ani ťuk. Stejně jako byste měli myslet sami na sebe, nezapomínejte ani na svou motorku. Je jasné, že i při jízdě po Čechách musíte mít kvalitní povinné ručení. Z toho zaplatí vaše pojišťovna škody na majetku druhých osob, případně újmu na jejich zdraví. Za pojištění nemusíte platit víc, než je třeba. Srovnejte si všechny nabídky v kalkulačce a vyberete si to, které je pro vás nejvýhodnější.

Motorkářům stačí sezónní pojištění

Jako motorkáři máte navíc tu výhodu, že si můžete povinné ručení sjednat pouze sezónně. Je to výhodnější. Přes zimu jezdí jenom ti největší odvážlivci, kterým nevadí, že se jim ostrý zimní vítr zakusuje pod bundu, a ještě dlouho poté, co motorku zaparkují, rozhýbávají prokřehlé ruce. Většina motorkářů vyjíždí s prvním sluníčkem a právě proto, je pro ně vhodné sezónní povinné ručení. Jak už jme ale psali výše, to kryje pouze škodu, kterou způsobíte druhým osobám. Myslete při cestě do zahraničí i na škody, které utrpí vaše motorka. V takovém případě vám pomůže jedině havarijní pojištění. Za vyplacené odškodné můžete nechat svůj stroj opravit. Tak nenechávejte nic náhodě, protože pojištění motorky je snadné přímo zde

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851