SvetMotoru.cz - Obsah speciálu Technika
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

19. 3. 2018

Obsah speciálu Technika

V nekompromisním srovnání si to rozdala Alfa Romeo Giulia se Škodou Octavia RS. Oba vozy poháněl diesel s výkonem kolem 180 k.

Fotogalerie

9 fotografií

V pondělí 19. 3. vyšel nový speciál Technika. Co v něm najdete?

(více v čísle 1/18)

4 Foto čísla: Martin Frei řídil absolutně zachovalé BMW 750i z mnichovského muzea, k němuž se fandové značky modlí před spaním.

6 Technické novinky: Nový Mercedes-Benz třídy G, hybrid na zemní plyn od Škody, nová generace Kie Ceed

8 Emisní limity: Co nás čeká a nemine v měření emisí? Jak se budou měřit oxidy dusíků u dieselů a kolik automobilky zaplatí za každý gram CO2?

Emisní limity: Co nás čeká a nemine v měření emisí? Jak se budou měřit oxidy dusíků u dieselů a kolik automobilky zaplatí za každý gram CO2?
Autor: Svět motorů

12 Přehled končících modelů: Mnohá auta měření dle WLTP nezvládnou, u jiných se už nevyplatí.

14 Škoda Rapid už bez dieselu: Jedním z nemnoha aut, v nichž diesel nakonec opravdu skončil, je česká Škoda Rapid. Nahradí nám jej 1.0 TSI beze zbytku?

TECHNIKA

18 Motor Honda 1.6 i-DTEC: Honda se zpožděním uvedla do aktuálního modelu Civic dieselový motor. Emise zvládne bez AdBlue.

20 Škoda Karoq 1.0 TSI: Koho potěší nová Škoda Karoq se základním motorem a pohonem předních kol?

24 Škoda Karoq 2.0 TDI: Verze s pohonem všech kol a dieselem nic nepokazila – pouze by mohla být levnější

26 Alfa Romeo Giulia 2.2 D Diesel vs. Škoda Octavia 2.0 RS TDI: Je nová alfa romeo jen pěkná, nebo konečně i dobrá? Zjišťovali jsme ve srovnání s Octavií RS.

V nekompromisním srovnání si to rozdala Alfa Romeo Giulia se Škodou Octavia RS. Oba vozy poháněl diesel s výkonem kolem 180 k.
Autor: Svět motorů

32 Historie Alfy Romeo: Od slavného modelu 75 milánská značka tápala. Přichází zlepšení?

34 Volkswagen Polo 1.0 TSI DSG: Nový VW Polo přichází na platformě MQB 27 pro malé vozy a prozrazuje tak, jak prostorná a pohodlná bude příští fabia.

36 Ford Fiesta 1.0 EcoBoost: Ve vrcholné verzi Vignale má nová fi esta tříválec 1.0 EcoBoost naladěný na rekordních 103 kW. Fakt jede lépe než konkurence?

38 Kia Stinger 2.0 CRDi 4x4: Nízký sedan s pohonem zadních či všech kol není už jen doménou BMW či Mercedesu. Nyní jej umí též korejská Kia.

44 Jaguar XF Sportbrake 25d AWD: Vyrovná se kombi od Jaguaru prémiovým ikonám? A jak jede britsko-indický dvouturbový diesel?

46 Subaru Impreza 2.0i-S: Po dlouhé odmlce se na český trh vrací jméno Impreza. Pod kapotou má plochý atmosférický dvoulitr.

48 Peugeot 308 1.5 HDI: Jedním z prvních aut homologovaných už podle nových emisních předpisů je Peugeot 308 s přelomovým motorem 1.5 HDI.

HISTORIE

52 BMW 750i (E32) vs. 760i (G12): První poválečný dvanáctiválec udělalo BMW v roce 1987. Končí až nyní – kvůli novému měření emisí.

UŽITEK

56 Ford Transit 2.0 EcoBlue AT: Evropský Ford Transit poprvé dostává klasický hydrodynamický automat. Jak se s ním jezdí?

58 Mercedes-Benz Sprinter: Zcela nový sprinter je revolucí. Může mít pohon předních, zadních, nebo všech kol.

Mercedes-Benz Sprinter: Zcela nový sprinter je revolucí. Může mít pohon předních, zadních, nebo všech kol.
Autor: Svět motorů

DOKTOR MOTOR

60 Svolávací akce: Kdo zval auta do servisů nejčastěji? A jak získat i tajné servisní informace?

63 Co s nadměrnou kouřivostí octavie: Vyměnit trysky nemusí být řešení, když nevyčistíte ventil EGR i sání. Pozor, hrozí zničení motoru!

64 Co dělat proti korozi karoserie: Vystříkat dutiny! Ale víte, jak na to?

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Technika
1 / 2018 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851