Pandou na Mongol Rallye: Ze Žatce do Mongolska | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Pandou na Mongol Rallye: Ze Žatce do Mongolska

Pandou na Mongol Rallye

Fotogalerie

11 fotografií

Ondřej Demut se inspiroval reportáží Mongol Rallye ve Světě motorů, koupil si ojetý fiat a chystá se vyrazit na šestitýdenní cestu do Mongolska.

(více v čísle 5/15)

Jste ochotni na šest týdnů opustit rodinu, vzít si tak dlouhou dovolenou a utratit částku v hodnotě nové fabie za výlet, na který do konce života nezapomenete? Přesně taková otázka stála před Ondřejem Demutem ze Žatce, když se nadchl do ducha závodu Mongol Rallye.

Ke spartánské budíkové výbavě pandy přibyly další ukazatele. V době naší návštěvy byly zatím ještě provizorně přilepeny páskou.
Autor: Jiří Pekárek a Ondřej Demut

O akci jsme psali před třemi lety v číslech 28 a 38, kdy se čtveřice nadšenců z Kolína vydala na pouť dvěma feliciemi za pár tisíc. Přesně v jejich duchu se totiž na trasu pouštějí dobrodruzi ve starých levných autech s nízkým objemem motoru a poháněnou jedinou nápravou. Za vším stojí blázni, kteří se před dvanácti lety z náhlého popudu mysli vydali vozem z Londýna do Ulánbátaru, aby tam auto nechali a pomohli motorizovat obyvatelstvo. Už o rok později se do jejich ztřeštěného závodu bez jakékoliv pořadatelské pomoci a odměn za první místo vydali následovníci. Věhlas podobné šílenosti nakonec překročil hranice a Češi se stali pravidelnými účastníky. Rozdíl mezi počtem posádek na startu a v cíli je až poloviční, protože jsou zapovězeny dálnice, navigace GPS a další moderní pomocníci. V principu to nevadí, protože charitně pomohou účastníci už svým nemalým startovním příspěvkem 1000 liber (37 500 Kč), který nesmí mimochodem zaplatit z vlastní kapsy, nýbrž získat od sponzorů. Kdo překročí objem motoru jednoho litru nebo má pohon 4x4, musí připlatit, případně veze trestnou zátěž – třeba lednici. „Jsem zvědav, kam ji nacpou kolegové z Itálie s Pandou 4x4,“ směje se Ondřej Demut.

Hned po koupi následovala kontrola auta. Bylo v dobrém stavu, drobné opravy proběhly jen na podvozku, brzdách a řízení.
Autor: Jiří Pekárek a Ondřej Demut

A když si uvědomíte výši nákladů a možná omezení, jaký má vlastně akce smysl? „Jedeme tam ze srandy pro duševní očistu,“ směje se cestovatel a vzpomíná na reportáž v našem časopisu. Z nadšení hned s kamarádem objednali dva Fiaty Panda z Itálie. Ani je na vlastní oči neviděli, a tak byli zvědavi, co jim nakonec na valníku do Čech přijede. Šestnáctiletý Fiat Panda 0.9/29 kW Ondřeje Demuta se naštěstí ukázal v bezvadném stavu i přes cenu nedosahující ani třiceti tisíc korun. První delší zkušební cesta proto vedla v létě do Chorvatska. „Auto je velmi jednoduché a snadno opravitelné. Do Mongolska jsme museli přidat světlomety, původní jsou dost slabé. V létě dokonce musel švagr svítit baterkou na cestu,“ směje se Ondřej. Výčet vykonaných či plánovaných úprav nakonec narostl na silnější alternátor, akumulátor, zvýšené sání vzduchu, tužší pružiny vzadu, přidané ukazatele v interiéru a zahrádku na střeše s kanystry či rezervními pneumatikami.

Jednoduchý motůrek se dá servisovat i na cestě. Posádka se nebojí ani vlastnoruční výměny pohonu rozvodů.
Autor: Jiří Pekárek a Ondřej Demut

Bohužel v době příprav vycouval majitel druhé pandy. „Představte si, že přijdete do práce a řeknete, že tam minimálně šest týdnů nebudete. Samozřejmě se jim to nelíbilo, takže jedeme v jednom autě se švagrem a synem,“ krčí rameny Ondřej Demut.

Video
43:12

Reklama Reklama
Pandou na Mongol Rallye
Autor: Jiří Pekárek a Ondřej Demut

Na start do Velké Británie vyráží žatecká posádka 16. července, kde závod tři dny poté odstartuje. Tradičně vede i přes Klenovou na Šumavě. Cestu dlouhou až patnáct tisíc kilometrů musí účastníci zvládnout do konce prázdnin. Pět týdnů mají na trasu tam, jeden na přesun po rychlostních komunikacích přes Rusko. V září se proto těšte na jejich zážitky. Kam až dojede zelená panda ze Žatce?

I přes ani ne litrový objem motoru je Fiat Panda čiperné autíčko
Autor: Jiří Pekárek a Ondřej Demut

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
5 / 2015 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851