Krásná zima, příšerné jaro | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Krásná zima, příšerné jaro

Vážení přátelé,

 

titulek tak možná nevypadá, ale věřte mi, snažím se dívat se na svět pozitivně. Není to ani tak na nátlak všemožných psychologů a rádoby poradců, kteří vám od rána do večera z nejrůznějších stran vtloukají do hlavy nutnost prosluněného pohledu na svět. Neskrývá se za tím ani 34 let pracovní praxe a poznání, že v současnosti je v mnoha firmách zachmuřený pracovitý skeptik s dobrými výsledky naprostým outsiderem proti rozesmátému, opálenému, vysportovanému a optimismus sršícímu flinkovi bez jediného pracovního úspěchu. Za titulkové konstatování může pouze věk a životní zkušenosti. My, kluci po padesátce, už víme, že když se večer utrhneme, tak nám bude tři dny příšerně, a proto si místo milovaného jamesona nalijeme raději urologický čaj… Prostě už vidíme dál než jen za první roh.

A tak když je tady v Praze už čtrnáct dní nebývalé bílo, nemyslím jen zimní krásy a na to, jak nádherně musí být na horách, ale myšlenkami zabrousím o pár měsíců dopředu. Na základě minulých zkušeností jasně vidím nejen provoněnou jarní přírodu, ale hlavně totálně zdevastované silnice. Ty byly už špatně vyprojektované, pak blbě postavené, všemožně ošizené a následně tak příšerně ošetřované a udržované, že tuto zimu nemohou přežít ve zdraví. Už teď připomíná cesta Prahou slalom a bude ještě hůř. Přežije to vůbec vaše auto? Vydrží jarní natřásání a trhací zkoušky? Pokud si tím nejste jisti a je pravděpodobné, že budete muset zainvestovat, mám pro vás dobrou zprávu. V tomto čísle Světa motorů najdete přehled všech novinek, které se za týden představí na prestižním ženevském autosalonu.

 

Příjemné vybírání vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851