Na auta nejlépe pěšky | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Na auta nejlépe pěšky

Vážení přátelé,

 

na největší automobilovou událost první poloviny roku – ženevský autosalon – jsme ze Světa motorů vyjeli v sedmi. Někdo letěl, většina redaktorů se vydala po vlastní ose, jak se na motoristický časopis sluší a patří. Cesta byla vcelku poklidná, což se však nedá říci o předjarní Ženevě. Je paradoxem, že velký zájem o auta přináší situace, které automobilům vůbec nenahrávají. Okolí Palexpa, kde se slavnost koná, je skoro celý den středobodem dlouhých kolon. Totéž platí o centru malebného švýcarského města. Asi nejkrutější chvíle jsme prožívali v pondělí, v předvečer zahájení autosalonu. Probíjeli jsme se na Volkswagen Group Night, večerní seanci, na níž jednotliví členové koncernu představují v předstihu novinky, které budou další den k vidění na stáncích. 20 km z francouzského hotelu do Ženevy jsme zvládli za deset minut. Dalších 50 minut nám trvalo, než jsme ujeli posledních 1200 metrů. Nakonec všichni dorazili na svátek automobilů jako v době, kdy ještě auta neexistovala. Pěšky.

O tom, co všechno jsme v Ženevě viděli, je následujících dvacet stran. Mám-li vše stručně shrnout, nezbývá než konstatovat: Je to hezké, ale bývalo líp. Evropské automobilky nejsou v nejlepší kondici, a přestože se snaží nejrůznějším způsobem potíže zakrýt, pravda stejně vyjde najevo. Rok 2013 bude opravdovou zkouškou. Jak výrobců, tak hlavně dealerů, kteří menší kupní sílu Evropanů, spojenou s obavami z věcí příštích, odnesou nejvíce. A ještě něco zaznívalo prakticky u všech značek. Letošek bude opravdu těžký, ale za rok bude líp. Kéž by se toto proroctví opravdu naplnilo.

 

Příjemné čtení vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851