Supové už se slétají | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Supové už se slétají

Vážení přátelé,

 

tak nám sněmovnou prošla novela několika zákonů, která má jediný cíl: ještě trochu více ožebračit motoristy. A to vše je zahaleno milosrdným mušelínem s názvem Pomoc záchranným sborům. Ano, jde o tzv. hasičskou daň, o jejíž nemorálnosti jsme ve Světě motorů psali už mnohokrát. Tři procenta z povinného ručení mají jít na podporu hasičů. Přitom už teď dostávají hasiči za zákroky od pojišťoven zaplaceno. Podobná změna už jednou prošla, ale pak ji zastavil svým vetem prezident Klaus. Jako bumerang se však vrátila do parlamentu a poté, co peníze místo přímo hasičům poputují do naprosto neprůhledného Fondu zábrany škod, se našlo dost nenasytných poslanců, kteří pro ni zvedli ruku. Pokud teď změna projde senátem a podepíše ji prezident Zeman (a oni, věrni levicové touze vše přerozdělovat, tak určitě učiní), čekejme zdražení ručení, neboť pojišťovací ústavy to ze svého dávat nebudou.

Kdybych si byl jist, že peníze fakt půjdou na vybavení hasičů a zachrání to lidské životy, tak to překousnu. Čert vem tři procenta! Ale hasiči podle novely budou dostávat jen 60 % peněz (třetina z toho připadne nepochopitelně dobrovolným hasičům, kteří k nehodám nevyjíždějí), 15 % dostanou ostatní složky záchranného systému a celých 15 % pak zamíří na realizaci projektů a programů na podporu bezpečnosti silničního provozu. Tady už dopředu vidím největší tunel, po němž poslanci tak lačně skočili. Zde si vykukové navázaní na strany a kmotry budou mastit kapsy. A co je úplně nejhorší? Kvůli využívání fondu vznikne nespočet drahých komisí a celý předražený aparát bude řídit nechvalně známá Česká kancelář pojistitelů, o jejíchž mafiánských metodách pravidelně informujeme. Bože, ochraňuj nás!

 

Uklidňující čtení vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851