Sluncem k optimismu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Sluncem k optimismu

Vážení přátelé,

 

tak jsem se ho zase nedočkal. A kdo ví, zda se ho ještě někdy dožiju. Čeho? Jara! Už zase po zimě okamžitě převzalo vládu léto. Copak je normální, aby kolega chystající se na konci dubna na služební cestu do Chorvatska hlasitě lamentoval nad tím, jak si nepolepší, neboť v Čechách rosničkáři předpovídají teploty až 30 stupňů, zatímco u moře bude jen 25?

Ale jinak příval slunce jako by byl zárukou lepších zpráv. Nebo možná jen lepší nálada vede k tomu, že si víc všímáme věcí přívětivých. Mě třeba nadchla zpráva z Bruselu o tom, že bude třeba zásadně přehodnotit výhodnost biopaliv, která se zaváděla po celém kontinentu befelem. Ukazuje se totiž, že zadání nebylo úplně jednoznačné, rozhodující data nebyla korektní - a najednou je tu poznání, že biopaliva životnímu prostředí spíš škodí, než pomáhají. Jen se na tom holt plno lidí napakovalo. Ale to dodávám jen kvůli tomu, aby toho optimismu zase nebylo až nezdravě moc.

Podobně příjemné je konstatování, že ceny pohonných hmot u nás klesají a už jsme se zařadili do desítky nejlevnějších evropských zemí. Pominout fakt, že kromě zlevnění ropy za to může i náš hluboký hospodářský pokles, byla by to zpráva k ujásání. Ale komu by ceny stále ještě nevyhovovaly, máme pro něj v tomto vydání druhý díl bazarového speciálu, v němž se zaměřujeme na ojetiny na plyn.

A ještě zpět na úplný začátek. Kolega vyráží k Jadranu, aby připravil naši tradiční přílohu Autem do Chorvatska, na niž se můžete těšit v čísle 22, které vyjde v pondělí 27. května.

 

Uklidňující čtení vám přeje

 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851