Vy prezidenti, raději nemluvte | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Vy prezidenti, raději nemluvte

Vážení přátelé,

dovolte, abych se vyjádřil k názoru, že by u nás měly být zrušeny rallye. A jsem rád, že tohle stanovisko vyjadřuje i názor celé redakce.

Pokaždé když promluví prezident o rallye, jsou to vždy slova těžce mimo mísu. Před čtyřmi roky chtěl prezident Autoklubu Roman Ječmínek rušit rallye místo toho, aby se sportu se zastal. Ale to bychom chtěli od tohoto bezcharakterního naboba příliš. A řadě jezdců zkomplikoval situaci při shánění sponzorů. Protože ti brali rušení rallye jako hotovou věc.

Teď chce rallye zrušit prezident Miloš Zeman. Jeho argumenty jsou poněkud slabomyslné. Zabývám se motoristickým sportem pětatřicet let, ale poprvé slyším, že rallye nabádá lidi k nezodpovědnému chování na silnici.

Bylo by lepší, kdyby se pan Zeman zasadil třeba o to, aby se v Česku nestavěly nejdražší dálnice v Evropě. A našla by se jistě řada dalších témat.

V Česku bohužel platí, že není důležité, co se říká, ale kdo to říká. Bezpochyby se najde spousta pochybných individuí, která se ráda zaštítí názorem prezidenta k prosazování svých diletantských cílů.

Nechvalně známý česko-japonský senátor Okamura je toho nebezpečným příkladem. Loni v listopadu se po tragédii, kdy v Uherském Brodu zahynuly čtyři dívky, vyjádřil, že na rallye jezdí automobilové vraky. A to kandidoval na zlínský region, ve kterém je rallye brána jako svátost…

Rallye patří k ikonám motoristického sportu a dosud letošní odjeté soutěže dokazují, že je životaschopná. Je tedy zapotřebí odmítnout každého, kdo zneužije nezodpovědná slova prezidenta Zemana.

Buďte si jistí, že takových bude před parlamentními volbami v roce 2014 jako hub po dešti. A je jedno, zda to bude Ječmínek nebo jakákoliv jiná pochybná existence. A může si říkat třeba prezident…

Více o kauze najdete na straně 44.

Michal Štěpanovský, redaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851