Vraťte nám slunce! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Vraťte nám slunce!

Vážení čtenáři,

 to je depka, co? Po neskutečně dlouhé, ušmudlané zimě, která z nás vysála všechnu energii, přišlo cosi. Pod to cosi si dosaďte cokoli, co vám tam sedne nejlépe. Mně třeba mraky mraků. Proti předchozím dvěma rokům u nás letos svítilo slunce zatím pětkrát méně. Tak kde potom máme brát životní optimismus? Mít takové počasí Řekové, tak už z hospodářské situace dávno všichni spáchali rituální sebevraždu.

Šílené počasí však ovlivňuje i motoristy. Je-li hodně mraků, tak taky hodně prší. A to se neprojevuje nejen na trávě, která z našich zahrad dělá amazonský prales. Že u nás máme příšerné silnice, víme všichni moc dobře. Každý silný vytrvalý déšť z nich však vytváří úplné stezky smrti. Všechny nerovnosti, špatně opravené výtluky, hloupě vyprojektované sklony, odbyté a nevysekané příkopy, které nedokážou odvést přebytečnou vodu, jsou za deště ještě viditelnější a nebezpečnější. Právě dnes jsem za hustého deště jel pár kilometrů za Prahu po teplické dálnici. Ta už má sice taky nejlepší léta za sebou (byť ještě zdaleka není dokončena), ale vůbec nepatří k tomu nejhoršímu, na co u nás řidič narazí. Bylo úmorné sledovat, co se s povrchem dělo. Obrovské louže, které auto posílaly do aquaplaningu, místo jízdních pruhů řeky síly Vltavy. Hrůza hrůzoucí. A lepší to asi nebude. Takže zkontrolujte gumičky ve stěračích, dolévejte vodu do ostřikovačů, ale hlavně: nikam se nehoňte a jezděte s rozumem. A když to náhodou nevyjde, vy něco uděláte, přežijete, ale přijdete o řidičák, tak si v tomto vydání přečtěte, jaké to bude u psychologa, kam budete muset na povinné testy…

Příjemné čtení vám přeje 

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851