O sprintující vodě a aroganci moci | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O sprintující vodě a aroganci moci

Vážení čtenáři,

jsme sice v Česku nejaktuálnější motoristický časopis, ale na sprintující vodu jsme byli stejně pomalí. Když jsem před týdnem krátce před páteční uzávěrkou odevzdal úvodník a psal v něm o neustálých deštích, netušil jsem, co nastane během víkendu. Pokud jsem tedy před týdnem někoho urazil odlehčeným tónem, omlouvám se.

Praha vyšla z velké vody lépe než před jedenácti lety. Živel s sebou přinesl nejen hrůzy, hrdinství a pýchu nad prací záchranářů, ale také mnoho případů, kdy státní a městské orgány využily velké vody k šikanování motoristů. Přestože zaplavených silnic bylo maličko a z důležitých komunikací se nedalo jezdit jen na Libeňský most a po výpadovce na Strakonice, policie hájila příjezdy do Prahy jako divá. Skvěle to v pátek popsal náš čtenář Albert Stránský: „Jsem zděšen tím, jaká arogance moci je uplatňována na řidičích směřujících po D8 do Prahy, kde je zcela zparalyzovaná osobní doprava, přitom bez zjevné příčiny. To, že mají autobusy svůj pruh, chápu. Ale proč nemohou auta jezdit v pruhu druhém, opravdu netuším. Víte, nejde ani tak o to, že motoristé ztrácejí čas, pálí se zbytečně benzin, ale hlavně o to, že úředníci na různých odborech dopravy Prahy využívají přímo zlovolně každou příležitost, kdy to mohou soukromé dopravě osladit. Přístup k individuální dopravě je v Praze zcela opačný než v západní Evropě.

Plně souhlasím!

Uklidňující čtení vám přeje

Zbyšek Pechr

šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851