Letní teorie relativity | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Letní teorie relativity

Vážení čtenáři,

 

mnozí jistě znáte české vysvětlení teorie relativity: minutka v teple bývá fajn, nesedíte-li zrovna na rozpálených kamnech.

Vzpomínky od dědovy pece mi vklouzly do hlavy, když jsem si rovnal do tabulky červencové ceny benzinu posledních let. „Letos jsou stabilní. Dobré, ne?“ komentují vývoj odborníci.

Jak relativní! Kdo si rovná aktuální cedulky u čerpaček podle celého roku 2013, opravdu si možná řekne: Dobré léto, nezdražují.

Ale hoďte si jako my na straně 5 číslíčka do tabulky. Tak drahý červenec Česko nikdy nezažilo. Vytahovat cenu litru nafty pod 27 Kč z prázdnin 2009 ode mě může působit jako vyložená provokace.

Střih! Modernizace D1 změní české léto v peklo, což? Až ubereme pruhy a kvůli demolici mostů na pár hodin zavřeme dálniční matičku, doprava se zhroutí. Nezhroutila. Za kolonami vězí nadále hlavně nehody z nepozornosti. Jinak si kdekdo musel všimnout, že se poslední dobou naše hlavní dálnice nevídaně vyprázdnila.

Myslím, že za tím vězí právě drahá nafta, jež spolu ze strachu z kolon vyhnala z Česka davy tranzitních kamionů. My řidiči jsme asi spokojení, čerpadláři méně. Každá radost je holt relativní.

 

Příjemné letní čtení vám přeje

 

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851