Lasa do historie | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Lasa do historie

Vážení čtenáři,

jak prozrazuje Radim Vrabček na straně 29, v mládí si mlsně čítával o autech v časopisech. Dnes má se svým vymazleným Citroënem BX, jehož tržní cenu zdvacetinásobil, premiéru ve Světě motorů. K třístránkovému bazaru jeho plechové nádhery jsme netradičně připojili střípky Radimových příběhů, mezi nimiž nechybí ani jízda Štrougalovým zilem. Stojí vážně za přečtení!

Nejde o jediné prolínání slavné minulosti a silné přítomnosti, kterou si mezi motoristickými časopisy Česka může dovolit jedině Svět motorů. Strávili jsme prodloužený víkend v zákulisí Velké ceny F1 na Hungaroringu – sedmadvacet let poté, co jsme tam byli u slavné premiéry, kdy se jela formule poprvé v socialistické zemi. Pár věcí je podobných: názvy týmů či jméno Rosberg na startu. Ale hodně jiných: v roce 1986 se průměrný rozpočet týmu F1 pohyboval kolem čtvrtmiliardy korun. Dnes se u Ferrari či Red Bullu šplhá k šesti miliardám.

Když jsme před pár týdny vyhlásili „soutěž“ o nejmladšího čtenáře Světa motorů, nečekali jsme, kam až mnozí zajdete. Na startu minulého týdne se mi podělil v e-mailu se svými postřehy devítiletý Vojta Vokoun. Právě o ty stojíme. Pak se ale doslova roztrhl pytel s fotkami dvouletých Pepíčků, Vašíků a Jiříků, aby Jana Heřmánková vše trumfl a snímkem pětiměsíčních dvojčat, jak si „čtou“ s tátou Svět motorů na dece.

Doufám, že nejmladší generaci nezaujmou v tomto čísle jen rychlá kola F1, ale i další lasa z minulosti. Třeba rozhovor na straně 34 o neotřelé stavbě Žďákovského mostu z roku 1963. Řekli byste, že byl v té době svým způsobem největším na světě? 

Objevné srpnové čtení přeje
David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851