Volby versus buzerace | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Volby versus buzerace

Vážení čtenáři, nadcházející týden je docela významný, neboť kromě delšího svátečního víkendu náš čekají i předčasné parlamentní volby. Jako vždy jsme pro vás připravili krátké shrnutí, co jednotlivé strany nabízejí na poli dopravy. Je třeba otevřeně přiznat, že toho moc není. Spíš by se dalo říci, že partajní volební manažeři mnohamilionovou armádu řidičů ostentativně přehlížejí. Chce to tedy spíš se podívat, co takové strany předvedly dříve.

Třeba vzpomenout na velkého bojovníka proti korupci Davida Ratha (v současnosti ve vazbě pro podezření z rozsáhlého korupčního jednání). Ten čtyři miliardy, které pro středočeské silnice vybojoval jeho předchůdce na křesle hejtmana Petr Bendl, rozpustil v tzv. bezplatné dopravě dětí do škol, populistickém vracení nemocničních poplatků a do vybavení nemocnic. Zřejmě se mu pak z nich lépe ukusovalo. Výsledek? Středočeský kraj má nejhorší cesty v celé ČR.

A co Zemanovci? Už řadu měsíců tu vládnou, byť nikdy neuspěli v žádných volbách a vyžívají se v kádrových čistkách. Kraluje jim ministr dopravy Žák. Ten dosazuje na výnosná místa zásadně pouze své kamarády z podnikání. Dáte takovému člověku svůj hlas? Vždyť mlaská a žranice při tom ještě ani nezačala! Ono stačí podívat se ve svém okolí, jak se k vám chovají komunální politici a úředníci. I proto v tomto čísle začínáme se seriálem o zbytečných buzeracích ze strany státní správy. A hned případ nepochopitelné třicítky v bezvýznamné holešovické ulici je otřesný.

Šťastnou ruku u volební urny vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851