V citigo do Jugošky, na motorce kolem světa | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

V citigo do Jugošky, na motorce kolem světa

Vážení čtenáři, v týdnu se mi mihl před očima retro seriál Vyprávěj. Je neuvěřitelné, že vysněné škodovky – nejprve embéčko, později favorita – v něm Svatopluk Skopal a další z rodu Dvořáků považují za ideální rodinná auta, s nimiž na chalupu i do Jugošky odvezou opravdu kdeco.

Favorit měřil 3,8 metru, rozvor 2450 milimetrů. Pokud bychom hledali jeho nejpodobnějšího pokračovatele mezi dnešními škodovkami, museli bychom ukázat na citigo! Nabídnout ho Čechům v roce 2014 jako rodinné auto by byl ale vážně výsměch. Vždyť za takové už nepovažují už ani Fabii Combi se 4,2 metru délky a pětisetlitrovým zavazadelníkem.

Vnímání se posunulo. Přijatelný cestovní prostor pro víc než dva dnes plní minimálně modely nižší střední třídy. Hlavní téma tohoto Světa motorů vysvětluje proč. Logicky přetéká čísly, takže věřím, že si v nich každý najde ten svůj zlatý parametr.

Je jasné, že komu stačí čtyřmetrový hatchback, nepůjde po velkém kombíku. Leč vývoj, kdy ceny větších a dobře vybavených aut sestoupily do takové hladiny, že se vám ve zhruba padesátitisícovém rádiu vyloupnou možnosti od citigo po rapid a vy můžete jen ukázat: „Toho chci!“, je velké vítězství nás všech.

Pro ty, kdo raději čtou příběhy, než počítají koruny, mám také skvělou zprávu. V tomto časopise přinášíme hned čtyři velké rozhovory s moc zajímavými řidiči. Sebastian Vettel prozrazuje, jak ho mění nová role otce. Pavel Suchý zase, jaké bylo objet na motorce celý svět. Dříve vášnivý motorkář Václav Bárta se nám naopak vymluvil z toho, proč za jednou stopou úplně zavřel dveře. A Michal Ernst s Janem Tománkem, navigátoři, kteří se právě vystřídali v rallyeovém autě Martina Prokopa, si rovnou popovídali mezi sebou.

Příjemné čtení přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851