Americký med na české hospodáře! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Americký med na české hospodáře!

Vážení čtenáři, nejpropíranější řidičskou zprávou minulého týdne byl Babišův nápad na změnu fi nancování českých zásob paliv, spadajících do státních hmotných rezerv. „Zdraží to benzin,“ slyšeli jsme okamžitě.

Svět motorů se nevozí na vlně hysterie, takže na následující straně vysvětluje, jak se to s dopadem na naše peněženky opravdu má.

Že ale „kauza“ vyvolala takový poprask, se nedivím ani trochu. Většinu z nás, žijících a jezdících v české kotlině, vždy nejvíc zajímala ušetřená koruna soukromého rozpočtu.

Důkazem budiž hlavní téma čísla, v němž jsme hodiny analyzovali, jakou službu udělají tři základní druhy světlometů aut. I když z podrobného testu vyšly halogenové žárovky jednoznačně nejhůř a kdekdo už před lety říkal, že budou v roce 2014 mrtvé, svítí na ně stále jasně nejvíc aut u nás. Kvůli ceně, pochopitelně. Až dočtete náš světelný rozbor do konce, bude vám jasné, proč se to ještě drahnou dobu nezmění.

Ale divme se obyčejnému lidu, když i politická vrchnost kašle na miliony odtékající do kanálu kvůli letitému zpoždění nejzásadnějších staveb. Jak se dočtete na straně 34, česká metropole místo přidání do kroku s Pražským okruhem raději řeší osázení matičky měst dalšími třicítkami. Za nemalé penízky na výrobu značení, samozřejmě.

Korunu marnosti na české hospodaření dává analýza ViaRodos, podle níž kvůli začínající další fázi rekonstrukce D1 jen za minulé pondělí prostáli Češi v koloně přes tři miliony korun! A za celý loňský rok skoro deset miliard.

Jak závidím Američanům! Nejmediálnější kolonou jejich dálnice u Hollywoodu bylo minulý týden 19 tun medu, co se vylilo na asfalt. Sladké starosti. Baže sladké!

Podobně chutné čtení vám přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851