Je chvályhodné postavit se zlu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Je chvályhodné postavit se zlu

Vážení čtenáři, položíme-li si základní otázku, zda je Česká kancelář pojistitelů (ČKP) bohulibá organizace, nebo nikoli, je správná odpověď nasnadě. Jistěže je dobré, když tu někdo bdí nad tím, aby byl dodržován zákon. V tomto případě aby nikdo nevyjížděl na silnice s nepojištěným vozidlem. O tom, jak ČKP ve skutečnosti funguje, už by se daly vést dlouhé polemiky a z žádné by tato „pojišťovací policie“ nevyšla bez ztráty květinky. Pokud jste chování ČKP nezažili na vlastní kůži, určitě jste o ní už slyšeli tolik historek, že jste si ji zařadili na hodnotovém žebříčku někam na úroveň exekutorů, kteří často zabavují majetek bez ohledu na to, komu patří. A beztrestně. To spolu s bezbřehou arogancí obě skupiny také spojuje.

Stovky tisíc řidičů dostávají ročně upozornění na to, že za nějaké vozidlo nezaplatili pojistku a mají zaplatit tučnou pokutu, penále z prodlení atd. Přitom vědí, že auto nebo motorku v daném období nevlastnili. Byli nařčeni a teď je na nich, aby do 30 dnů dokázali, že se ČKP mýlí. Spácháte-li vraždu, bude vám ji muset u soudu žalobce dokázat. Budete-li mít spor s ČKP, ta vám prokazovat nic nemusí a bráníte se vy. Absurdní. Naštěstí se vždy našli lidé, kteří nespravedlnost nenechali vítězit a s ČKP šli do soudního boje. Právě těmto hrdinům je věnováno hlavní téma tohoto čísla. A snad vás potěší i informace o průlomovém rozhodnutí Ústavního soudu, které by mělo ČKP aspoň trochu přistřihnout křídla.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851