Jak dlouho bude stát přihlížet zabíjení | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jak dlouho bude stát přihlížet zabíjení

Vážení čtenáři, znáte to asi ze všech krimifilmů. Zabití nebo vražda, to jsou ošklivé záležitosti. Ale vražda poldy, to je jiné kafe. Priorita pro všechny. Po vrahovi jdou uniformovaní, neuniformovaní, v pohotovosti jsou i úředníci. Nikdo nespí, všichni dřou, aby našli viníka.

Podobnou lekci z ceny lidského života jsme dostali i v reálném životě. Ano, mám na mysli nedávnou tragickou událost, kdy zfetovaný řidič, který měl na svém kontě tři soudní zákazy řízení a nespočet odebrání řidičáku správními orgány, při honičce srazil policistku. Matka dvou malých dětí po pár hodinách svým zraněním podlehla. Být na jejím místě někdo bez uniformy a stát se neštěstí jindy než na počátku beznadějně nudného víkendu, nikdy by se případu nedostalo takové mediální pozornosti. Pevně doufám, že tato opravdu strašná tragédie aspoň trochu rozpohybuje naše politiky a úředníky a že nezůstane jen u producírování se před televizními kamerami. Že rozčilený ministr vnitra Chovanec nebude jen teatrálně volat po exemplárním trestu, ale zlepší práci policie tak, aby byla schopna stíhat a dopadat lidi, kteří vědomě pohrdají zákony. Že ministryně spravedlnosti Válková se nejen seznámí s podrobnostmi případu, ale došlápne si na ty justiční pracovníky, kteří nebyli schop- ni uchránit společnost od agrese zfetovaného bezmozka. Dokud se v této zemi konečně ne- začne dostatečně vymáhat právo, tak se raději na silnicích vždy dvakrát rozhlédněte. Blbců, kteří přišli o papíry, fetují, chlastají a jezdí dál, se tu prohánějí tisíce.

Bezpečné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851