Není servis jako servis! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Není servis jako servis!

Vážení čtenáři, testy autoservisů patří ke Světu motorů zcela neodmyslitelně. Naši redakční předchůdci s nimi začali už v době normalizace. Pamatuji si, jak velký zájem vzbudil v osmdesátých letech pokus, kdy redakce se škodovkou s vadným palcem rozdělovače objížděla opravny po celé republice. Výsledek byl tristní. Jestli si dobře vzpomínám, v příbramském servisu auto dokonce poměrně vážně nabourali. Dodnes si pamatuji, jak šéf opravny úlet mechanika vysvětloval: „Když on má velké boty a netrefi l správný pedál!“ Shodou okolností jsem asi o dva roky později sám do tohoto servisu zamířil. Byl jsem jako motoristický novinář na Rallye Příbram a u rodinné škodovky mi náhle umřela baterie. V sobotu ráno jsem roztlačil auto a vydal se za odborníky. Přejímací technik skoro zkolaboval, když uviděl na mém krku rallyovou průkazku s označením TISK. Sobota nesobota, nic neopravoval a volal domů šéfovi, ať hned přijede, že jsou tam zase novináři. Až vedoucí zorganizoval výměnu baterie. Vše bylo vzorné, tehdy zcela běžné dýško odmítli a možná mi při odjezdu i mávali na šťastnou cestu.

Pokusili jsme se hlavním tématem tohoto čísla na klasiku navázat. Nasimulovali jsme devět závad a objeli šest pražských servisů. Zajímalo nás hlavně, jaký bude rozdíl mezi autorizovanými a neautorizovanými opravnami. Nakonec není velkým překvapením, že první místa obsadily autorizované servisy, byť i některé z nich ještě mají co zlepšovat.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851