O lhářích a papoušcích | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O lhářích a papoušcích

Vážení čtenáři,

než jsem začal psát, podíval jsem se do archivu, co jsem v úvodnících sděloval po návratu z dovolené v předešlých letech. Bez výjimky to byly řádky plné pohody. Tak rád bych v zavedené praxi pokračoval... Ale v tomto státě to fakt nejde! Stačily dva dny a jsem tam, kde jsem byl před odjezdem. Vyhozené peníze.

Odstartovala to nehorázná agitka pražských politiků, kteří začali připravovat chudáky řidiče na zavedení nízkoemisních zón. Snůšce polopravd a vyložených lží dominoval zástupce zločinného spolku zvaného Auto*mat. Vít Masare optimistickým hlasem nastínil, jakým zdravým rájem se ulice po zavedení ekoplaket stanou. Neváhal tvrdit, že výsledky ze 125 zahraničních měst jasně ukazují přínosy zón. Pokud je nám ve Světě motorů známo, jediní, kdo zveřejnili výsledky působení emisních zón, byli Němci a museli konstatovat, že nepřinesly žádné zlepšení ovzduší. Ale to tady nikoho nezajímá. Nejhorší je, jak k podobným tlachům z tiskových konferencí přistupují veřejnoprávní média. Jen papouškují vyřčené a pravda je nezajímá. Neslouží lidem, ale úředníkům a politikům.

 Pak se přidaly zprávy o zavádění superkomplikovaných a předražených parkovacích zón, o tom, že na stavbu železnic se zase bude dávat o hodně víc peněz než na silnice, a byl jsem zralý na antidepresiva. 

Doufám, že jste na tom lépe a že vaším uklidňujícím lékem bude toto vydání Světa motorů.

Valiové čtení vám přeje 

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851