Bláznivé nápady vs. nápady bláznů | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Bláznivé nápady vs. nápady bláznů

Vážení čtenáři,


ještě jsme se nestihli hořce dosmát nad (ne)schválením nižší spotřební daně z paliv, a přilétl další výplod: daň za ropnou bezpečnost. Přijde mi, že snad není nápadu politiků, který sotva se u stolu zrodí, už letí vstříc veřejnosti.

 Svět motorů pracuje opačně – u stolů jen dolaďuje, co získá tam, kam z podstaty patří. Do aut, na silnice, mezi lidi. Žádný div, že jsme se v redakci minulý týden skoro báli, jak byli všichni v terénu. Jiřímu B. nestačil okruh, na němž porovnával, zda vyjde levněji provoz auta na LPG, nebo na CNG, a přidal si cestu do Německa. Tak prosazoval, že k prázdninovému seriálu po muzeích se skvěle hodí i příhraniční Cvikov, až si ho prosadil. Tomáš D. zase reportáž o taxikaření „nabral“ ze zadního sedadla, podobně jako Markéta N., jež strávila den a noc s lokální kapelou v dodávce. Vůbec nejdál to dotáhl Lukáš P., který nejenže zmapoval auta ze série o Četnících, ale navrch se vydal do St. Tropez, aby si čichl k místu činu. A dostal se až k pověstné četnické stanici. 

Řeknete si možná, že jsme redakce bláznivých dobrodruhů. O nic větších než naši čtenáři. Poté, co jsme na začátku prázdnin otiskli reportáž Škodou 105 k Jadranu, se nám plní pošta podobnými romantiky. O dalším páru, který si to trabantem namířil do Chorvatska a zpět, píšeme na následující dvoustraně.

 Leč pozor: tyhle nápady se ladí dlouho dopředu. Pamatuji si, že o cestě za Četníky jsem s Lukášem mluvil už na jaře, a zmínění trabantisté na tom nebudou jinak. Jen se pochlubí až s výsledkem, a netroubí jako politici každý nápad do světa, jen co jim zasvítí v hlavě.

Hezké čtení v prázdninovém duchu přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851