Servilita a neschopnost městské policie | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Servilita a neschopnost městské policie

Vážení čtenáři,

není to tak dlouho, co se na tomto místě můj kolega David Šprincl rozčiloval nad nehorázným chováním příslušníků městské policie v Praze 7. Hlavní náplní jejich práce je totiž totální buzerace řidičů, ukládání nesmyslných pokut a odtahování aut.

O to více mě vytočily zprávy na webu o události ze čtvrtečního večera. Právě v Praze 7 si udělal poslanec Jan Volný (ANO) z chodníku u Veletržního paláce bezplatné parkoviště. Jel na televizní debatu a údajně nemohl najít místo k zaparkování. No, aspoň si nadčlověk, který nás se svými „spoluhnuťáky“ přesvědčuje o tom, že vše bude dělat lidštěji než zástupci politických stran, také jednou uvědomil, jak se parkuje normálním lidem v místech s nesmyslnými modrými zónami. Normální lidé ale nemohou zaparkovat na chodníku, za přední sklo prásknout poslaneckou kartičku a hajdy před televizní kamery vzdělávat národ. Chodci na auto hned upozornili městskou policii. A ta činila. Ale ne jako vždy, tedy odtahem nebo botičkou, odvážně dala za stěrač lístek o přestupku. Úplně nejděsivější bylo následné vyjádření mluvčí strážníků Ireny Seifertové. Ta vysvětlila, že nebyl zákonný důvod auto odtahovat, neboť stálo všemi koly na chodníku, nebránilo provozu a lidé ho mohli obejít. Co na tom, že z fotografi í na webu je jasně vidět, že poslanec zcela zablokoval u přechodu nájezd pro vozíčkáře a výrazně omezil prostor pro chodce. Nejlepší by bylo, kdyby slavné mluvčí všichni majitelé aut, jimž strážníci v Praze 7 bezdůvodně odtáhli vozy třeba z parkovišť, přišli říci, co si o ní a té její povedené partičce rádoby strážníků myslí. Mě osobně nenapadá jiné slovo než HNUS!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851