Ministři pro ničení nervů daňových poplatníků | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Ministři pro ničení nervů daňových poplatníků

Vážení čtenáři,

ministerstvo dopravy je asi opravdu zakleté. Nehodlám zde po pár dnech účinkování hodnotit dílo toho posledního muže z pražského nábřeží – Dana Ťoka. Ono stačí, kolik toho napáchali jeho předchůdci. Na plody jejich systematické, perfektní, vizionářské práce narážíme na každém kroku. Doslova majstrštyk spáchali ti poslední, kteří novelou zákona o podmínkách provozu na pozemních komunikacích proměnili prodeje hlavně starších aut v zápletku, za kterou by se nemusel stydět ani mistr hororů Stephen King.

Jak známo, cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly. I zde byla na počátku snaha motoristům pomoci. Zavést pořádek do registru, zbavit se starých aut, omezit podvody v bazarech. A tak teď za převod vozu ručí prodávající a na přihlášení vozu je deset pracovních dní. A přihlašuje v místě pobytu prodávajícího. Jste-li tedy ze stověžaté matičky a koupíte si auto v Brně, musíte náležitosti vyřídit v moravské metropoli. Stihnete to za den? Koupi, evidenční kontrolu v STK, uzavření pojistky a hlavně návštěvu registru aut, kde je často už v osm ráno „vyprodáno“ na celý den? Ne, opravdu to není lehký úkol. Podobné novinky jen připravují poctivé občany o čas, peníze, ideály… Nový ministr dopravy (pardon, ministr naštvávání občanů) sice slibuje ještě letos novinku, díky níž půjde přihlašovat auto na kterémkoli úřadě, ale kdy to bude, nikdo neříká. Možná je to jen snaha uklidnit lidi podle pravidla: slibem neurazíš! Rád bych se mýlil.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851