Taky skáčete? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Taky skáčete?

Vážení čtenáři,

náš národ jako by na tři týdny onemocněl nemocí zvanou hokejové šílenství. Hokej je všude. V médiích, na ulicích, v MHD, v domácnostech. Všichni žijí mistrovstvím světa. Při pohledu na reklamní bloky v televizích v obavách očekávám, kdy se objeví první šot na dámské hygienické potřeby inspirovaný láskou k českému hokejovému týmu… Trochu mi vadí, jak si lidé, kteří celý rok nezavadí o pořádný sport, najednou malují na tváře české vlajky a před spaním se nazpaměť učí životopisy českých reprezentantů. Nesnáším imperativy typu: Kdo neskáče, není Čech! Neskáču, leč Čechem zůstávám. Jako vášnivý vyznavač fotbalu si opakuji, že hokej je záležitostí zhruba šesti států severního mírného pásu a jinde po něm neštěkne ani pes. Říkám si, že i Jágr je jen člověk. Opakuji si, že každoroční pořádání světového šampionátu nesmírně devalvuje hodnotu získaných medailí. Kam se hrabou ty hokejové na kovy z fotbalového MS nebo ME, o něž se hraje jen jednou za čtyři roky. Prostě se snažím nevyměknout. Bohužel se mi to nedaří. Ve středu jsem se přistihl, jak v půlce druhého poločasu opouštím ČT2 s přenosem semifinále fotbalové Ligy mistrů Barcelona-Bayern a cvakám na ČT Sport, kde dávají úchvatnou poslední třetinu super podívané Kanada-Švédsko. Tak trochu se za to stydím ještě teď, ale nedokázal jsem si pomoci.

I my se lehce vezeme na vlně hokejového vlastenectví a přinášíme v tomto čísle rozhovor s reprezentantem Jiřím Novotným. Ale automobilového čtení najdete v tomto Světě motorů stále ještě dost a dost.

Příjemné chvíle nad Světem motorů přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851