Laik žasne, odborník se diví | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Laik žasne, odborník se diví

Vážení čtenáři,

sleduje-li člověk delší čas koncepční práci námi zvolených zákonodárců v parlamentu, nutně musí nabýt dojmu, že se ocitl v divadle a na jevišti právě hrají nějakou absurdní hru.

Minulý týden poslanci doslova zářili. Pustili do dalšího projednávání novelu zákona, která by mimo jiné měla umožnit vznik krajských dálničních známek. Všichni odborníci se sice shodli, že zavádění známek pro jeden kraj za 300 Kč je zcela nesystémové řešení, ale stačila zavilost bývalého karlovarského hejtmana a dnes už jen poslance Novotného, a návrh prošel do dalších čtení.

Aby té absurdity nebylo málo, rozjelo svoji parlamentní hru i hnutí Agrofert. Pardon, ANO. Nejprve Babišovi poslanci sami navrhli zrušení státní podpory biopaliv, aby poté hlasovali proti svému návrhu a zajistili svému chlebodárci, největšímu producentu biopaliv z řepky v ČR, přival miliard až do roku 2020. A agent Andrej zase hlásal, že miliardy nejdou jemu, ale prostým lidem. Nemám rád, když ze mě někdo dělá blbce. A o to se Babiš snaží neustále. Ano, podpora biopaliv je vlastně snížením spotřební daně. Stát prodává bionaftu s nižší daní, a proto ji lidé kupují. Kdyby nebylo dotací, tedy peněz nás, daňových poplatníků, nikdo by si řepkové svinstvo do motoru dobrovolně nedal. A pan Babiš by své továrny mohl zavřít. Takhle pojedou na 120 % a peníze se jen pohrnou. Bože, co všechno si ještě necháme líbit?

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851