Neznalost zákona neomlouvá | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Neznalost zákona neomlouvá

Vážení čtenáři,

minulý týden jsem tu žehral nad prací soudů a dnes jsem zde zas se zákony. Snad mi tu monotónnost odpustíte. Ale ono to jinak nejde. Víc pochopíte, až se začtete do hlavního tématu tohoto čísla. Inspirovalo nás k němu nedávné rozhodnutí Nejvyššího soudu v případu řidiče, který při pomaloučkém couvání srazil roční dítě. To bohužel zemřelo. Označený viník ze svého místa za volantem nic vidět nemohl, dítě měl pochopitelně někdo hlídat… Ale vše bylo marné. Soudkyně s odkazem na silniční zákon rozhodla, že řidič je vinen, neboť když couval naslepo, měl si přizvat ku pomoci jinou poučenou osobu, která by ho navigovala. Zkuste si vzpomenout, kdy jste vy sami někdy někoho při takovém manévru požádali o pomoc. Že nikdy? No, právě to je normální. Ale ve chvíli, kdy se stane nehoda, je z toho najednou průšvih, neštěstí, zmařené životy. Podobných úskalí najdeme v silničním zákoně spoustu. Na ta nejčastěji porušovaná nařízení vás proto upozorňujeme.

A teď něco příjemnějšího. Už hodně dlouhou dobu nevzbudil v naší redakci nějaký vůz takový zájem všech jako nový Ford Mustang, který se vůbec poprvé neprodává jen v USA, ale i v Evropě. Když zaparkoval v naší garáži, všichni se v něm chtěli aspoň chviličku projet. Poslouchali jsme bublání pětilitrového osmiválce a snili svůj americký sen. Tohle auto se fakt povedlo! A vedoucí technického oddělení Světa motorů Jiří Baborský vám na stranách 16 až 19 podrobně vysvětlí, proč je mustang po léta takovou ikonou a v čem tkví hlavní přednosti už šesté generace tohoto skvostu na čtyřech kolech.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851