Když řízení bolí | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když řízení bolí

Vážení čtenáři,

o hlavním tématu tohoto čísla bohužel už vím své. Kromě věku, který nikdo z nás neovlivní, přispívám k pochopení všech seniorských potíží i mnoha kily nadváhy. Takže všechny strasti prožívám dvojnásobně. Je to už hodně let, co jsem se v redakci přestal s ostatními přetahovat o testovaná sportovní auta. Ano, jsou krásná, ale… Než do nich vlezete, je to doba. A vylézání? Ještě trapnější. Když na vás někdo kouká, jak se soukáte ven jako slon z autobusu, je vše ještě horší. Proč tam ten chlap leze, když není schopen ani vylézt? Jízda ve sporťáku bolí, každý hrbol je cítit na páteři. A co je úplně nejhorší? U třídveřového auta se natáčet vlevo a hledat někde až vzadu ukrytý bezpečnostní pás. To je prostě za trest. Když jsem byl mladý, ze všeho nejvíc jsem miloval jízdu v noci. Málo aut, rychlost, zábava. Teď už tak nadšený nejsem. Ne že bych vůbec neviděl, ale oči se prostě zhoršily. Úplně strašidelné je, když je tma, a ještě do toho prší. Stěrače, záblesky od protijedoucích aut. Fuj. Jízdě v noci se nevyhýbám, ale když to jde, plánuji si cestu raději za denního světla. A tak by člověk mohl pokračovat dál a dál. Nejsmutnější na tom všem je, že lepší už to nebude. Můj řidičský konec se ještě neblíží. Pevně však doufám, že až jednou přijde čas, najdu v sobě odvahu říci si – už jsi hrozba, končíš.

Na konec něco příjemnějšího. V době vrcholící aféry Dieselgate jsme jako jediná česká redakce okusili, jak se jezdí zcela bez emisí. Redaktor Martin Frei se projel Toyotou Mirai na vodíkový pohon a byl překvapen. Čím? To se dozvíte na straně 12.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851