Šrotovné pro horních deset tisíc | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Šrotovné pro horních deset tisíc

Vážení čtenáři,

Sobotkova (pardon, Babišova) vláda dlouho, velmi dlouho odolávala. Až teď vytáhla trumf: zavede šrotovné. Odstav staré auto a my ti přidáme na nové! Někdy se tak děje pod záminkou povzbuzení hospodářského růstu, tentokrát jde údajně o ekologii. Stát podpoří jen nákupy elektromobilů, hybridních aut a vozů na zemní plyn. Pochopitelně pokud návrh projde sněmovnou. Vzhledem k tomu, že nemá jít o žádné stotisícové částky, je jasné, že jde zase jen o populistické gesto. Auta na elektřinu jsou tak drahá, že střízlivě uvažující jedinec na jejich nákup nemůže pomýšlet ani se šrotovným. Vozy na CNG jsou dostupnější a k ovzduší šetrnější. Jejich ekonomická výhoda však tkví jen v daňovém zvýhodnění, které je ohraničeno rokem 2020. A kdo ví, kdo za pět let zrovna bude u kormidla?

Vláda exceluje i na silnicích. Pod zaklínadlem čerpání co nejvíce peněz z EU se najednou opravuje všechno. Tedy všechno, co jde. Plno věcí by opravit nebo vybudovat potřebovalo, ale nejde to, neboť líný stát trestuhodně zanedbal stavební přípravy. A tak se budují protihlukové zábrany v místech, kde nikdo nebydlí, informační tabule, které nemají o čem informovat, frézují se vozovky, jež by klidně sloužily bez opravy ještě desetiletí. Hlavní je, že na tyto zbytečnosti není třeba povolení a prachy jdou utratit hned. Musím přiznat, že takto jsem si Evropskou unii v roce 2003, kdy jsem v referendu dával svůj hlas pro náš vstup, opravdu nepředstavoval.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851