Trh roste a Svět motorů s ním | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Trh roste a Svět motorů s ním

Vážení čtenáři!

Český automobilový trh letos láme rekordy jak na běžícím pásu. Pamatuji si, jak jsme si předloni pochvalovali, že v dubnu meziročně vyskočily prodeje nových osobáků na sedmnáct a půl tisíce aut, takže za čtyři měsíce si jich Češi pořídili šedesát tisíc. Tak obří zlepšení proti předchozímu roku.

Jenže jak nízké tóny k těmto chvalozpěvům patřily! Loni už jsme v tabulkách našli dvacet, respektive sedmdesát tisíc aut. Kam to může jít dál? To už od minulého týdne víme. Graf na další straně odhaluje dříve nemyslitelná čísla: 23 131 dubnových a 82 729 nových vozů za čtyři měsíce!

Je zajímavé pozorovat, kdo na chuti kupovat nová auta nejvíc vydělává. Absolutními čísly Škoda. Co se týče procentuálního zlepšení Dacia – jejích meziročních +50 % je mezi deseti nejprodávanějšími značkami letošního roku jasně nejvyšší číslo. Není asi náhoda, že si titulní stranu nového Světa motorů uzurpuje srovnání loganů a dvě nové škodovky.

Rozebrání desetiletého kousku, který nastartoval obrodu značky Dacia, u vás v minulém čísle vzbudilo vlnu reakcí – a my jsme se rozhodli na této vlně svézt. Má i Logan 2016 na to, odsloužit svým majitelům půl milionu kilometrů? Do této analýzy se povzbuzen vašimi ohlasy pustil Martin Vaculík s vervou – a zjistil toho znovu opravdu dost.

Věřím, že si počtete jako já a časopis pak pošlete i dalším očím. Dělá vás to čím dál víc, o čemž svědčí čerstvé výsledky čtenosti motoristických titulů. Svět motorů coby lídr trhu a nedávno vyhlášený vítěz kategorie Sport a hobby v anketě Časopis roku svou oblibu meziročně zvýšil o 25 % a dostal se už na 218 000 přečtených výtisků týden co týden. Jde o vůbec nejvyšší číslo od vzniku výzkumu Media projekt.

Moc za váš zájem a podporu děkujeme!

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851