Zlaté časy pro rodinné stříbro | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Zlaté časy pro rodinné stříbro

Vážení čtenáři,


léto & auta, tohle spojení mi přišpendlil život od tří let. Přes polovinu prázdnin jsem rok co rok trávil u obou dědečků v malebné vísce Radlice nedaleko Dačic. Hotový ráj československého automobilismu!


Jak přišel do naší rozvětvené rodiny nový vůz, starý nastoupil druhý život. A tak jsme si na dvorku statku č. p. 8 hráli jako děti v nádherné azurově modré kastli Škody Popular, v níž dělali první řidičské kroky moji rodiče. Když bylo třeba změnit prostředí, přesedlali jsme za humna do dědečkovy Škody Spartak, z níž vzal strejda jen podvozek, aby na něm vystavěl výborný pick-up, jemuž nikdo neřekl jinak než Šiškostroj – to podle jeho první jízdy pro topivo do lesa. Nám zůstalo na hraní dokonalé „auto“. Okénka bez jediného škrábance a originální všechny detaily od stěračů přes zástěrky po znáček na šaltpáce. Náš spartak díky natažené prodlužce z kolníku dokonce svítil do noci.


Dodnes podobné, i když mladší a na první pohled méně zajímavé kousky na českých vesnicích garážují. Což ale neuniklo vychytralcům, které je od nevědomých seniorů skupují, aby je obratem prodali za několikanásobné ceny.


Rozhodli jsme se s tím bojovat. Na straně 13 najdete námi doporučené ceny škodovek, pod něž embéčka a další rozhodně neprodávejte! Naopak, zkuste nakupovat! Jak a co? To napoví hlavní téma tohoto čísla zvané „Auto jako investice“, které Lukáš Prejzek připravoval opravdu dlouho – a s láskou. Nárůst cen klidně i o 267 % u aut jako Fiat Uno možná šokuje.
O to pečlivěji bychom se měli podívat, co v garážích našich stodol, chalup a zahrad občas stojí. Zdá se, že pro rodinné stříbro nastaly zlaté časy!


Příjemné, nejen nostalgické čtení


David Šprincl, zástupce šéfredaktora


Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851